McLaren herhaalt geschiedenis met P1 LM

Straatlegale GTR is nóg lichter dan origineel

McLaren P1 LM
Deze heftig bespoilerde McLaren P1 komt je misschien bekend voor, want hij lijkt sterk op raceversie GTR. In dit geval kijken we echter tegen de 'LM' aan, een straatlegale versie van die topsporter!

Laat het uitbrengen van speciale versies maar aan McLaren over. De ene na de andere hommage, racer of door MSO opgetuigde auto verlaat de fabriekspoorten. Deze LM is het laatste bewijs van de diversiteit die het merk biedt, al moeten we eerlijkheidshalve melden dat de auto uit de poorten van specialist Lanzante komt.

Dat Britste bedrijf doet niet al teveel moeite om de auto geschikt te maken voor de openbare weg. Er zijn andere wielen en banden en dankzij het weglaten van wat voor de racerij onmisbare zaken is deze LM zelfs nog wat lichter (60 kg) dan de GTR. Extra lichte racekuipen en kunstof ramen onderstrepen het compromisloze karakter van deze P1. Aan het motorvermogen verandert niets, wat betekent dat dit monster nog steeds 1.000 pk (!) heeft.

In 1995 leverde McLaren ook al een LM, toen op basis van de beroemde F1. Ter ere van de winst tijdens de 24 uur van Le Mans maakt het merk toen in totaal zes straat-exemplaren. Ook nu blijft het bij die uiterst beperkte hoeveelheid. De kans dat je ooit een P1 LM in actie ziet is dus nihil, tenzij je dit weekend aanwezig bent op het Goodwood Festival of Speed. Deze opper-McLaren komt daar in actie en wij zijn nu al onderweg om daarbij te kunnen zijn.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.