Maserati GT2 Stradale: sterkste Maserati met verbrandingsmotor

GT2-racer voor de openbare weg

Maserati GT2 Stradale
Maserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 StradaleMaserati GT2 Stradale

Vind je de Maserati MC20 om welke reden dan ook niet potent genoeg en zou je graag met de enkel voor circuitgebruik bestemde GT2 de openbare weg op gaan? Dan hebben we goed nieuws. Maserati geeft gehoor aan die twee wensen en komt met deze GT2 Stradale!

De naam van deze nieuwe variant van de Maserati MC20 geeft direct aan waarmee je te maken hebt: de straatversie van de GT2-racer. Net als de MC20 heeft de GT2 Stradale de bekende Nettuno V6. In de Maserati GT2 Stradale levert die 640 pk, oftwel 10 pk extra. De vermogenswinst is weliswaar niet enorm, maar je moet nog meewegen dat de GT2 Stradale maar liefst 60 kilo lichter is dan een reguliere MC20 en nu slechts 1.365 kilo in de schaal legt. Het extra vermogen is afkomstig uit onder meer aangepaste turbo's en een nieuw uitlaatsysteem.

Op de 0-100-sprint die de GT2 Stradale in 2,8 tellen aflegt, wint hij slechts een tiende van een sconde ten opzichte van de reguliere MC20. De GT2 Stradale wint vooral aan wendbaarheid en dynamiek. Zo moet hij een rondje Balocco ruim 5 tellen eerder afronden dan een standaard Maserati MC20. De topsnelheid van de Maserati GT2 Stradale: 324 km/h. Het extra vleugelwerk van de GT2 Stradale levert de achterwielaangedreven tweezitter volgens de Italianen alom betere prestaties op. Bij een snelheid van 280 km/h levert het spoilerwerk rondom tot 500 kilo aan neerwaartse druk op. Daarvan drukt 370 kilo op de achterwielen.

Maserati brengt onder meer een 'lift-systeem' naar de GT2 Stradale waarmee de rijhoogte voor met tot 3,5 centimeter wordt verhoogd. Handig voor drempels. De vlinderdeuren van het origineel zijn uiteraard gewoon gebleven. Is de GT2 Stradale een opgeleukte MC20? Zeker niet, want hij is gebouwd rond dezelfde variant van het koolstofvezel chassis dat onder de GT2-raceauto zit. Van voren herken je de GT2 Stradale uiteraard aan zijn achterspoiler, maar ook aan zijn met kieuwen gelardeerde voorklep en voorschermen, zijn specifieke voorbumper en bredere grille, zijn vele zwarte accenten en aan de extra lip boven de achterlichten. Blauwe Maserati-logo's en in het blauw uitgevoerde remklauwen maken tevens deel uit van het GT2 Stradale-feest, evenals 20-inch wielen met centrale moer.

Het interieur van de Maserati GT2 Stradale is iets eenvoudiger uitgevoerd dan dat van de MC20, maar is desgewenst rijkelijk te bedelen met koolstofvezel. Zo zijn onder meer de instaplijsten, de schakelflippers achter het stuurwiel, de overkapping van het instrumentarium, delen van de stoelen, de inlegstukken op de spaken van het stuurwiel en delen van de middentunnel met het lichtgewicht goedje te bedekken. Interessant detail is de in de bovenzijde van het stuurwiel verwerkte schakelindicator.

Voor wie dit allemaal nog niet genoeg is, biedt Maserati het Performance Pack en Performance Pack Plus aan. In het Performance Pack zit onder meer koolstofkeramische remmerij, evenals anders afgestelde ABS en ESC. Het Performance Pack Plus gaat daar nog overheen en met vierpuntsgordels en een brandblusser. Nieuw is de van de GT2-racer afgeleide Corsa Evo-rijmodus, al krijg je die alleen als je een van de optionele pakketten aanvinkt.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.