Lightyear belooft nu al komst volgend model

Instappen vanaf €50.000

Lightyear One
Lightyear OneLightyear OneLightyear OneLightyear OneLightyear One

Nog voordat het Nederlandse Lightyear goed en wel zijn eerste model productieklaar heeft gemaakt, belooft de zonneautoproducent nu al de komst van een volgend model. Dat zal vooral minder gaan kosten.

Dat zegt Lightyears directeur Johan Vos in een gesprek met Het Financieele Dagblad. Afgelopen juni waren alle ogen gericht op een oude Nederlandse hangar toen Lightyear bij zonsopkomst zijn ‘One’ presenteerde. Deze elektrische auto maakt naast van een stekker ook gebruik van zonnecellen op het dak. Leuk en wel, maar met €150.000 een flinke investering. De One heeft het productiestadium echter nog niet bereikt. Toch spreekt Vos al over een nieuw model.

Hij spreekt over een nieuw model onder de One dat ongeveer €50.000 moet gaan kosten. Het prototype zou al voor 80 procent klaar zijn. De productieprognose is wat ruim bemeten, maar Vos verwacht dat jaarlijks van dit model tussen de tien- en honderdduizend exemplaren zullen worden gebouwd.

Het FD zegt dat Lightyear nu bezig is met een investeringsronde van €30 miljoen. “Met de juiste partners kunnen we veel sneller, veel groter denken.”

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.