Lada stopt productie van Priora Coupé

Lada Priora Coupé
Het is over en uit voor de Priora Coupé. De driedeursversie van Lada's compacte middenklasser heeft de afgelopen jaren te weinig Russen blij kunnen maken.

Vorige week hebben jullie niet alleen de VriMiBolide moeten missen, ook het wekelijkse Lada-nieuws heeft zich niet aangediend. Dat willen we vandaag graag goedmaken.

Als Lada een nieuw model introduceert, dan doet het dat ook goed. In 2007 kwam de Priora op de markt, een auto die de 110 en diens afgeleiden - ook hier op de markt geweest - moest vervangen. Net als z'n voorganger werd ook de Priora in meerdere smaken aangeboden, van een sedan tot een station en van een vijfdeurs hatchback tot een ware coupé. Die laatste liet in 2010 z'n gezicht zien, en wie er graag eentje in bezit wil hebben, moet snel de importpapieren erbij pakken: begin volgend jaar is het over en uit voor de Priora Coupé.

Inmiddels weten we dat de Priora wordt vervangen door de Vesta: een frisser ogend model waarvan we alleen de sedan hebben gezien. Ongetwijfeld wordt ook deze Priora-opvolger in diverse jasjes gehesen. We zijn benieuwd wat deze relatief gezien moderne auto - die mogelijk ook naar onze hoek van Europa komt - voor Lada gaat betekenen.

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.