Infiniti stelt Q60 Concept aan de wereld voor

Infiniti Q60 Concept
Het grote nieuws van Infiniti voor Detroit is de Q60 Concept. Na eerst een vage teaser te hebben vrijgegeven, heeft het luxemerk nu een eerste foto van de belangrijke concept-car het web op gestuurd.

Infiniti houdt het nog wat vaag door te spreken over een 'tweedeurs concept-car voor een toekomstige sportcoupé', maar alles wijst er natuurlijk op dat we hier de volgende generatie van de Q60 (voorheen G 37 Coupé) zien.

Het ontwerp toont verwantschap met eerdere Infiniti-concepts, zoals de Q80 Inspiration. Het merk zelf geeft aan dat ook de Formule 1-auto's het ontwerp van de Q60 Concept hebben beïnvloed. De wielkasten hebben dan weer verwantschap met die van de brute Q50 Eau Rouge, de C 63 AMG-concurrent die al dan niet in productie gaat.

De Q60 Concept staat op 21-inch lichtmetaal. Infiniti vertelt ook al veel over het interieur. Het merk belooft dat de auto een echte 2+2 is, met - door het gebruik van echte sportstoelen voor de achterpassagiers - extra beenruimte voor de mensen die achterin plaatsnemen. Helaas kunnen we je nog geen foto van het binnenste van de auto laten zien.

Infiniti onthult de nieuwe concept-car op dinsdag 13 januari, als de persdag van de NAIAS in Detroit plaatsvindt.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.