In detail: de extreme Elextra

Razendsnelle elektrische sedan

Elextra
In februari konden we al digitaal kennismaken met de op papier intrigerende Elextra. Vandaag worden meer details van de in Zwitserland getekende, maar in Duitsland te produceren EV bekend.

De Elextra kennen we als de EV die sportiviteit wil combineren met een volledig elektrische aandrijflijn. Zijn scheppers wisten al te melden de sedan in 2,6 seconden naar een snelheid van 100 km/h moet kunnen sprinten, maar meer ook niet. Daar komt met ingang van vandaag verandering in.

De Elextra, waarvan zo'n 100 exemplaren gebouwd moeten worden, blijkt een actieradius van 600 kilometer te krijgen. Daarmee wordt opeens duidelijk dat de Elextra direct zijn pijlen richt op Tesla's Model S, een auto die als 100D zo'n 630 kilometer ver komt. De Elextra krijgt een uit koolstofvezel opgetrokken monocoque en ook het koetswerk is uit dat lichtgewicht materiaal opgetrokken. De vierwielaangedreven EV wordt 690 pk sterk en moet een topsnelheid van 250 km/h kunnen halen.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.