Hij komt, hij komt: Porsche 918 Spyder gespot

Porsche 918 Spyder spyshots
Porsche 918 Spyder spyshotsPorsche 918 Spyder spyshotsPorsche 918 Spyder spyshotsPorsche 918 Spyder spyshotsPorsche 918 Spyder spyshotsPorsche 918 Spyder spyshotsPorsche 918 Spyder spyshotsPorsche 918 Spyder spyshotsPorsche 918 Spyder spyshots
Er zijn maar weinig concept cars die op zoveel enthousiasme kunnen rekenen als de Porsche 918 Spyder. Dat de auto in productie gaat, bevestigde Porsche eerder al, maar nu zien we ze voor het eerst testen met de hybride supercar.

Op de Autosalon van Genève 2010 maakte Porsche goede sier met de 918 Spyder concept car, een spirituele opvolger van de Carrera GT die ondanks z'n duizelingwekkende prestaties ook nog erg goed voor het milieu is. Dankzij het enthousiasme van het publiek gaat die auto ook daadwerkelijk in productie. Porsche is druk bezig met de ontwikkeling, getuige dit eerste spionagebeeld. Hierop is te zien dat de productieversie qua uiterlijk licht gewijzigd wordt ten opzichte van het conceptmodel. De achterkant wordt extreem laag en wordt voorzien van een vaste spoiler.
Motorisch bevestigde Porsche eerder dat de productieversie trouw blijft aan het concept. Dat betekent een in het midden geplaatste, 500 pk sterke V8 die de achterwielen aandrijft, terwijl twee elektromotoren, één in de voor- en één in de achteras, nog eens 218 pk verzorgen. Daarmee moet de 918 in 3,2 seconden naar de 100 kilometer per uur kunnen accelereren en een topsnelheid van 320 kilometer per uur kunnen halen. Bovendien wil Porsche ervoor zorgen dat de 918 onder de Nordschleife-tijd van de Carrera GT komt, die een rondje Ring in 7.32 kan voltooien. Ondanks de prestaties claimt Porsche dat het verbruik op 3 liter benzine per 100 kilometer ligt. Ook kan de 918 volledig elektrisch rijden, al wordt de topsnelheid dan wel teruggebracht naar 150 kilometer per uur. Als de accu's volledig ontladen zijn kan de 918 in drie uur weer worden volgeladen.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.