Haval blikt vooruit op nieuwe SUV

Geïnspireerd

Haval SUV
Haval SUVHaval SUVHaval SUVHaval SUVHaval SUV

De Chinese fabrikant Haval heeft de eerste afbeeldingen getoond van een nieuwe SUV, een auto met een interessant uiterlijk.

Haval is een in 2013 uit de grond gestampt merk van de Chinese gigant Great Wall. Met Haval richt de Chinese kolos zich voornamelijk op SUV's en cross-overs. Aan de lijst hoogpotigen wordt binnenkort een nieuwkomer toegevoegd, Haval laat namelijk de eerste foto's van een nieuw model zien.

De vooralsnog naamloze nieuwkomer, die hoogstwaarschijnlijk oudgediende H5 gaat vervangen, heeft een vrij hoekige neus waarin onder meer twee ronde lichtunits een plek hebben gekregen. Het is enigszins flauw om Haval direct te betichten van knip- en plakwerk, maar het lijkt er op dat de fabrikant zich voor het ontwerp van de auto enigszins heeft laten inspireren door reeds bestaande modellen. Zo doet de hoekige voorpartij ietwat Jeep Renegade-achtig aan en moeten we bij zowel het zij- als het achteraanzicht aan de begin vorig jaar gepresenteerde Kia Telluride denken.

Volgens Chinese media is het lijnenspel van de nieuwkomer niet door de minste op papier gezet. Phill Simmons, verantwoordelijk voor het ontwerp van onder meer de huidige Range Rover en Range Rover Velar, staat aan het roer van de designafdeling van Haval. Verdere gegevens over de auto zijn er nog niet, maar die laten waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.