Gevleugelde toekomst: Aeromobil in 2017

Aeromobil 3.0
Toevallig in het bezit van zowel een rijbewijs als een vliegbrevet? Hou je geld dan even tot 2017 in je zak. Aeromobil zegt dan z'n vliegende auto in productie te kunnen nemen.

Het in Slowakije gevestigde Aeromobil heeft de afgelopen jaren al meerdere malen gefigureerd op onze site, maar de futuristische vliegende auto is nog altijd geen werkelijkheid. Hebbedingetjeswebsite Engadget heeft gesproken met CEO Juraj Vaculik, die een aantal interessante dingen over de Aeromobil heeft losgelaten.

Inmiddels zijn we al toe aan de Aeromobil 3.0, een vergevorderd prototype. Het bedrijf is druk in de weer om hem aan alle wettelijke eisen te laten voldoen. Zo moet hij licht genoeg zijn om op te kunnen stijgen, maar stevig genoeg om botsproeven te doorstaan. De Slowaken zeggen in 2017 een volledig goedgekeurde versie te kunnen presenteren.

De vliegauto gaat 'minstens een paar honderdduizend euro' kosten. De CEO zegt de steun te hebben van de EU, waardoor de nodige infrastructurele problemen, denk aan de komst van landingsbanen 'van slechts 200 meter', opgelost kunnen worden. Aanvankelijk krijgen we een 'vliegende roadster', later zouden we een hybride vierzitter kunnen verwachten. Om de toekomstmuziek nog luider te laten klinken, meldt de topman bovendien dat de modellen uiteindelijk volledig autonoom moeten kunnen rondgaan.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.