Gefacelifte Renault Sandero duikt op als 2.0 RS

Budgetpret blijft bestaan

Renault Sandero facelift

Renault Sandero? Jazeker. De hatchback die in Europa onder de merknaam Dacia wordt gevoerd gaat onder andere in Zuid-Amerika als Renault door het leven. De auto krijgt straks een vrij ingrijpende facelift en vandaag zien we voor het eerst meer dan een stel patentschetsen van het opgefriste model.

De Europese Dacia Sandero werd in 2016 iets gemoderniseerd en sindsdien circuleren op internet afbeeldingen van een bijgewerkte Renault Sandero, een voor landen als Rusland en Brazilië bestemde versie. Opvallend gegeven: de Renault Sandero krijgt een facelift waarmee de auto afwijkt van de Europese Sandero's. Dat is helemaal in lijn met de mededeling van Sylvain Coursimault, marketingmanager van Renault, dat er grotere uiterlijke verschillen komen tussen modellen van Dacia en de Renault-derivaten.

Op deze door Braziliaanse media opgedoken foto zien we de achterzijde van de vernieuwde Renault Sandero. De auto krijgt een bilpartij waarbij de huidige, bijna vierkante achterlichten (foto 5) zijn vervangen door grotere en vooral bredere exemplaren. Eerder zagen we deze units al op patentschetsen opduiken. Uit die patenttekeningen konden we eerder al opmaken dat de voorbumper en de grille enigszins onder handen worden genomen. De aanpassingen aan het front blijven al met al tot een minimum beperkt. Goed nieuws voor de Zuid-Amerikaanse liefhebber van net dat beetje extra vermogen: de auto op deze foto's is de vernieuwde variant van de Sandero RS 2.0, een 145 pk sterke versie vol budgetpret waar AutoWeek zelfs al een potje mee heeft kunnen sturen.

 

PRIVATE LEASE Dacia Sandero

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum