Fisker in zwaar weer

Fisker Karma
Dat het bij het jonge automerk Fisker de laatste tijd niet voor de wind ging is al even bekend, maar nu bereikt ons wel heel verontrustend nieuws: ongeveer 150 van de 200 personeelsleden zijn ontslagen.

Het begon met geruchten, maar woordvoerder van Fisker Nederland Jan Rooderkerk heeft het bericht inmiddels bevestigd: driekwart van het Amerikaanse Fisker-personeel is de laan uitgestuurd. Meer officieel nieuws is er niet, maar Rooderkerk houdt de moed er voorlopig in: "Veel mensen gaan er vanuit dat Fisker stopt, maar dat is absoluut niet het geval. We weten op dit moment nog niet precies wat hier de gevolgen van zijn, maar het zou kunnen dat dit juist kansen biedt voor een succesvolle overname."

De resterende vijftig mensen zijn net genoeg om de tent draaiende te houden en bijvoorbeeld de onderdelenverkoop te regelen. Dit is niet het eerste bericht over tegenslag bij het innovatieve bedrijf. Het begon met verhalen over Karma's die spontaan in brand vlogen en vervolgens ging de acculeverancier failliet, wat de productie ernstig ontwrichtte. Pogingen tot overname liepen ook al niet soepel, en onlangs werd het vertrek van directeur Henrik Fisker aan het rijtje tegenvallers toegevoegd. In Nederland staan de zaken er wel rooskleurig voor: geholpen door 0% bijtelling is de auto in ons land relatief gezien razend populair.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.