Estrema Fulminea: hypercar met solid-state accu

Ambitieus

Estrema Fulminea: hypercar met solid-state accu

Er is weer een nieuwe speler opgestaan in het koninkrijk der hypercars. Het piepjonge Automobili Estrema laat een eerste set teasers zien van zijn Fulminea gedoopte extremist. Dat wordt niet zomaar een auto, volgens Estrema heeft hij namelijk solid-state batterijen.

Automobili Estrema is een nieuwe fabrikant van hypercars. Het bedrijf is opgericht door Gianfranco Pizzuto, mede-oprichter van het in zijn originele vorm ter ziele gegane Fisker Automotive. Estrema gaat in het Italiaanse Modena 61 exemplaren van de Fulminea bouwen, een zwaar bespoilerde hypercar die zijn ongetwijfeld uitbundige voorkomen vooralsnog verstopt onder een doek.

De Fulminea wordt volgens Automobili Estrema een elektrische hypercar met vier elektromotoren die samen goed zijn voor een systeemvermogen van - houd je vast - 2.040 pk. Het 1.500 kilo wegende gevaarte moet vanuit stilstand in tien seconden naar de 320 km/h kunnen sprinten. Het accupakket heeft een capaciteit van 100 kWh, goed voor een geschatte WLTP-actieradius van 520 kilometer.

Opvallend is dat het accupakket voor een deel uit solid-state batterijen bestaat. Althans, dat claimt Estrema. Voor deze solid-state accu's heeft het nieuwe Italiaanse bedrijf Avesta Battery Engineering en IMECAR Elektronic aangehaakt. Solid-state accu's worden gezien als de heilige graal wat accutechniek betreft. Zij hebben een hogere energiedichtheid, zijn opgewassen tegen hogere temperaturen en zouden een langere levensduur hebben dan conventionele lithium-ion-batterijen. Waar lithium-ion exemplaren een vloeistof als verbinding tussen de twee polen gebruiken, is dit bij de solid-state accu's een vaste stof.

De productiestart van de Fulminea staat voor 2023 gepland en dat heeft ongetwijfeld te maken met de ontwikkelingstijd die voor de solid-state batterijen nodig is.

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.