eBussy is elektrische alleskunner

Voor ieder wat wils

eBussy
eBussyeBussyeBussyeBussyeBussyeBussyeBussyeBussyeBussyeBussy

Het Duitse Electricbrands komt met een enorme reeks varianten op basis van één auto: de eBussy. Een nog duidelijk in conceptfase zijnde bus die volledig elektrisch voor van alles ingezet kan worden.

De knappe koppen achter de eBussy hebben duidelijk met een schuin oog naar de Volkswagen T3 gekeken en gedacht; daar kunnen we op moderne wijze wel wat mee. Het resultaat is deze eBussy. Een sympathiek ogende 3,6 meter lange EV met een betrekkelijk korte wielbasis. Leeg weegt de eBussy volgens zijn makers slechts 450 tot 600 kilo (!), afhankelijk van de gekozen variant. De eBussy komt er namelijk in allerlei soorten.

Om te beginnen de simpelweg 'Bus' genaamde personenvariant. Die biedt ruimte aan vier tot zes inzittenden. Vier 15 kW sterke elektromotoren drijven ieder een wiel aan. De eBussy heeft dus net geen 82 pk vermogen en vierwielaandrijving. Met een standaard 10 kWh groot accupakket komt de eBussy Bus 'ongeveer 200 km' ver volgens de fabrikant. Wie dat niet genoeg vindt, kan maximaal voor een 30 kWh-exemplaar gaan, waarmee de reikwijdte volgens Electricbrands zo'n 600 km bedraagt. Wie het echt rustig aan doet, moet mogelijk zelfs 800 km ver komen. Snel gaat dat overigens niet, want de topsnelheid ligt op ongeveer 90 km/h. Behalve uit het accupakket haalt de eBussy ook een deel van z'n elektriciteit uit zonnepanelen op het dak.

De Duitse verwachte vanafprijs van de reguliere personenversie is €19.600. Met dezelfde accupakketen (en bijbehorende actieradius) zijn er ook nog andere opties. De eBussy komt ook als Kiepwagen (vanaf €22.300), gesloten bestelauto met hoge opbouw (€18.200), reguliere bestelauto (€19.600), pick-up met dubbele cabine (€18.500) en met enkele cabine (€16.600), als 'cabrio' met dubbele cabine en uitneembaar stoffen dakdelen (€22.800), als camper (€28.800) en vanaf €15.800 als 'Basis', waarbij je zelf nog een opbouw kunt realiseren. Al deze varianten worden voor een meerprijs van €2.000 ook als vierwielaangedreven 'Offroad' leverbaar.

De eBussy verkeert zoals gezegd ogenschijnlijk nog in een redelijk vroeg conceptstadium, maar kan al wel gereserveerd worden.

Lezersreacties (39) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.