Den Haag verbiedt reclame voor auto's met verbrandingsmotor

Amsterdam achterna

Cross-over multitest SUV strand Katwijk

Auto's met verbrandingsmotoren komen langzaam maar zeker in het verdomhoekje. In Den Haag kom je straks in bushokjes en tramhaltes geen reclames voor nieuwe auto's meer tegen.

In mei dit jaar werd bekend dat de gemeente Amsterdam een streep zet door reclame-uitingen in metrostations waarin producten die fossiele brandstoffen gebruiken worden aangeprezen. Geen autoreclames meer en geen advertenties voor goedkope vluchten in de Amsterdamse metro. De gemeente Den Haag volgt nu dat voorbeeld, zo meldt Omroep West.

De gemeenteraad van Den Haag heeft ingestemd met een motie van de Partij voor de Dieren om reclames voor vliegreizen en auto's met verbrandingsmotoren te weren uit bus- en tramhokjes. Uitbater van de bus- en tramhokjes Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is bezig met een nieuwe aanbestedingsprocedure voor de volgende vijf jaar en heeft dus rekening te houden met de aangenomen motie. Straks vind je in Den Haagse bus- en tramhokjes dus geen reclames mee voor auto's met verbrandingsmotoren, maar ook niet voor vliegreizen en bijvoorbeeld tankstations.

Lezersreacties (118) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.