De nieuwe Opel Astra cabrio heet... Cascada

Opel Cascada
Opel CascadaOpel CascadaOpel Astra CabrioOpel Astra CabrioOpel Astra CabrioOpel CabrioOpel Cabrio
Blijkbaar vond Opel het maar afgezaagd om de nieuwe Astra cabrio gewoon weer 'cabrio' te noemen. Daarom werd er een exotische naam uit de hoge hoed getoverd: Cascada.

Volgens Opel is de naam 'cascada' afgeleid van het Spaanse woord voor 'waterval', eraan toevoegend dat de letter 'a', waarmee het woord eindigt, typisch is voor Opel-modellen. Heette de laatste nieuwe Opel geen Adam? Maar goed, Cascada symboliseert volgens z'n scheppers eveneens 'een ritmische, dynamische en gestroomlijnde elegantie, schoonheid, frisheid en puur plezier voor ritten in de open lucht'. Een cabrio dus. Opel heeft op dit moment nog maar drie foto's vrijgegeven, op een plaatje van de hele auto moeten we nog even wachten.

De Cascada is 4,70 meter lang en biedt plaats aan vier personen, die door een stoffen vouwdak worden beschermd tegen weer en wind. Een druk op de knop volstaat om de kap te openen en dat kan tot een snelheid van 50 km/h. Met de terugkeer van de softtop stapt Opel af van het stalen klapdak, dat de vorige Astra cabrio, TwinTop genaamd, kenmerkte. De Cascada is leverbaar met diesel- en benzinemotoren. Welke dat precies zijn en met welke specificaties, is nog niet bekend. Wel is zeker dat de nieuwe 1.6 Turbomotor leverbaar is in de nieuwe cabrio.

In tegenstelling tot de verwachtingen staat de Opel Cascada niet op de beurs van Parijs eind deze maand. Wel is-ie vanaf begin 2013 te bestellen, wanneer de auto in de Nederlandse showrooms staat, is nog niet exact bekend.

Lezersreacties (63) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.