Citroën C5 Airscape: cabrio-idee

Citroën C5 Airscape
Citroën toont op de IAA in Frankfurt een studiemodel voor een cabrioletversie van de nieuwe C5. Denk het showgedeelte weg en de normale C5 blijft over.
Bij de Citroën C5 Airscape is luxe het codewoord. De auto biedt een volwaardige plek aan vier personen en da's zeldzaam bij open auto's. Voor een cabriolet in het D-segement moeten we kijken naar de duurdere merken zoals Audi en BMW. Niet echt het territorrium van 'vechtmerk' Citroën.  Wie de cabrioletconstructie en de showmodel-opsmuk even wegdenkt, ziet al de huis-tuin-en-keuken C5, zoals Citroën die binnenkort uitbrengt. De Airscape is voorzien van de 208 pk sterke 2,7-liter V6 HDI. Die heeft het UrbanHybrid-systeem aan boord wat wil zeggen dat hij beschikt over Start-Stop-technologie en remenergie kan hergebruiken. Ook is het Snow Motion systeem aan boord dat bij gladheid zorgt dat alle vier de wielen voldoende grip hebben. Het dak van de C5 Airscape is geheel opgetrokken uit koolstofvezel en bekleed met stof. Zo heeft het coupé-cabriodak de uitstraling van een klassieke softtop. Het voorste deel van het dak is doorzichtig zodat het lijkt alsof de voorruit er in doorloopt. In de praktijk zorgt het voor een bijzonder licht interieur.

PRIVATE LEASE Citroën

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.