Chehejia Li One is zoveelste Chinese nieuwkomer

Volgehangen met schermen

Li Xiang One
Li Xiang OneLi Xiang OneLi Xiang OneLi Xiang OneLi Xiang OneLi Xiang OneLi Xiang OneLi Xiang OneLi Xiang OneLi Xiang One

Vandaag maken we kennis met de Li One, een SUV van de Chinese start-up Beijing Chehejia Technology. De Li One is voor de verandering geen EV, maar een hybride met een bijzondere aandrijflijn.

Beijing Chehejia Technology is een start-up die is opgericht door niemand minder dan Li Xiang, een succesvolle Chinese zakenman die onder andere grote bedragen heeft gepompt in NIO. Vandaag opent het Beijing Chehejia Technology de orderboeken van zijn eerstgeborene, de deels naar oprichter Xiang vernoemde Li One.

De Li One is een vijf meter lange en bijna twee meter brede SUV met een hybride aandrijflijn. De verbrandingsmotor is een geblazen 1.2-benzinemotor die puur en alleen het accupakket oplaadt. Het geheel is 325 pk en 530 Nm sterk en volgens de Chinezen moet de auto daarmee zo'n 700 kilometer ver kunnen komen. De Li One, optioneel een zevenzitter, heeft een interieur waarin grote digitale displays het beeld bepalen. Drie displays die in een zwart paneel zijn geplaatst, wekken de suggestie dat het hele deel digitaal is. Ook in de middenconsole is een scherm geplaatst. De auto krijgt in China een vanafprijs van omgerekend zo'n € 35.000.

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.