Britse politie kiest Skoda Kodiaq RS

Op boevenjacht

Skoda Kodiaq vRS politie UK

Zoals we allemaal weten, stappen onze politiemensen sinds enige tijd in een Audi A6. De Britse politie maakt nu bekend in wat voor een auto zij binnenkort rijdt. Ook de Britten kiezen voor een auto uit de Volkswagen Group mét een diesel, maar het is een auto van een heel ander kaliber.

De Britten kiezen namelijk voor de Skoda Kodiaq RS met de 240 pk sterke 2,0-liter TDI-diesel in het vooronder. Dit is de sportiefste variant van de riante SUV. Binnen 7,0 seconden sprint de plaatselijke agent met deze auto van 0 naar 100 en tot 219 km/h kan hij de vluchtende boeven bijhouden. Naast de speciale bestickering krijgt de Skoda rondom ledsignalering en 1.200-watt-sirenes. 20-inch wielen maken de politieauto af.

De Kodiaq RS is niet de eerste Skoda voor de Britse politie. Die maakt al enkele tijd gebruik van gecamoufleerde Superbs en Octavia’s RS. Daarnaast levert Skoda al Kodiaqs aan de brandweer en de ambulancediensten. Ook de compactere Karoq wordt door het ambulancepersoneel ingezet voor spoedritten.

PRIVATE LEASE Skoda Kodiaq

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum