Brandstofprijs hard op weg naar record

Meerdere oorzaken

Tankstation

Wie deze week bij de pomp heeft gestaan, heeft ongetwijfeld gemerkt dat de brandstofprijzen weer behoorlijk in de lift zitten. Het einde van de stijgingen lijkt nog niet in zicht en zelfs het oude record zou wel eens kunnen gaan sneuvelen.

De gemiddelde prijs van een liter benzine zit inmiddels boven de € 1,80 en voor een liter diesel ben je zo'n € 1,54 kwijt. Flinke prijzen, die doen denken aan de schrikbarende bedragen die je tijdens de piek in 2012 aan de pomp moest afrekenen. Het lijkt er dan ook op dat het record van die tijd, als het zo doorgaat, niet lang meer blijft staan.

In gesprek met BNR laat United Customers weten dat een combinatie van factoren de prijs opdrijft. De spanningen in het Midden-Oosten en de verlaagde olieproductie spelen een belangrijke rol. Daarbij wordt ook de sterke dollarkoers aangedragen als oorzaak. Een vat olie is daardoor in verhouding duurder. Ook lokaal is er een belangrijke oorzaak voor de prijsstijging. De overheid heeft met ingang van 2020 de brandstofaccijns andermaal verhoogd. Een liter benzine is daardoor 1,5 cent duurder geworden.

Lezersreacties (105) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.