BMW wil meer overleg CO2-regels

BMW wil meer overleg CO2-regels
BMW wil meer overleg met de Europese Unie om te voorkomen dat 'te strenge CO2-eisen' een al te grote druk op de Europese auto-industrie leggen.

BMW's marketingchef Ian Robertson deed deze uitspraken naar aanleiding van de recente aankondigingen van metropolen als Londen en Parijs, die een groot deel van de stad in de toekomst dieselvrij willen maken.

Volgens Robertson maakt die toekomstige regelgeving het behalen van de CO2-doelen die de Europese Unie voor 2020 heeft gesteld (een CO2-uitstoot van 95 g/km gemiddeld voor het gehele gamma) nog lastiger.

Diesels hebben gemiddeld immers een lagere CO2-uitstoot dan een niet-hybride met benzinemotor en dus zou juist die diesel een belangrijke rol kunnen spelen bij het behalen van die doelstellingen.

Robertson: "We moeten met z'n allen nastreven dat de wetgeving voor duidelijkheid zorgt. Er moet een duidelijk pad zijn om deze reductie van 27 procent te halen. Het zou bijvoorbeeld kunnen met de introductie van elektrische auto's, maar ik vind dat de overheden op dat vlak achterblijven met het bieden van de benodigde infrastructuur."

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.