Beter in beeld: nieuwe Rolls-Royce Phantom

Crème de la crème gesnapt

Spyshots Rolls-Royce Phantom
Spyshots Rolls-Royce PhantomSpyshots Rolls-Royce PhantomSpyshots Rolls-Royce PhantomSpyshots Rolls-Royce PhantomSpyshots Rolls-Royce PhantomSpyshots Rolls-Royce Phantom
In 2018 trakteert Rolls-Royce de absolute toplaag van autoland op een compleet nieuwe Phantom. Vandaag zien we de auto ingepakt en wel de stevige benen strekken.

Rolls-Royce overgiet de nieuwe generatie Phantom niet met een wereldschokkend nieuwe designtaal. In de basis lijkt het Britse topmodel sterk op zijn voorganger, al zijn er zeker verschillen waar te nemen.

Zo lijkt de grille, voor zover mogelijk, nog prominenter in beeld te zijn. We blijven even bij het front, want dat is de locatie waar Rolls-Royce dit exemplaar heeft voorzien van zijn definitieve koplampunits. Eerder zagen we al dat de C-stijl van de nieuwe Phantom vlakker ligt, waardoor een sterker aflopende daklijn ontstaan dan bij het huidige exemplaar het geval is. Ook aan de achterzijde zijn verschillen met de huidige Phantom te bespeuren. De lichtunits, hoewel nog voorzien van camouflagestickers, staan meer rechtop en dragen duidelijk een ander ontwerp.

De nieuwe Phantom wordt, net als alle toekomstige Rolls-Royces, gebouwd rond een aluminium spaceframe. Liefhebbers van de Drophead and de Drophead Coupé vissen bij de nieuwe generatie Phantom helaas achter het net. Na het verdwijnen van de huidige Phantom zullen die twee varianten niet terugkeren. Wel breidt Rolls-Royce zijn portfolio uit met een hyperluxe SUV, een auto die intern als Project Culinan door het leven gaat.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.