AutoWeek Tevredenheidstrofee 2011

tevredenheidstrofee stuur
Het onderzoek voor de AutoWeek Tevredenheidstrofee 2011 is in volle gang. We zoeken deelnemers voor de bouwjaren 2009 en 2010. En de vraag is of de Honda Jazz van zijn troon gestoten gaat worden. Toyota Prius en Mini zaagden vorig jaar al aan de poten van de Jazz-stoel. Net als de Insight, maar dat is ook een Honda!

Meedoen aan het onderzoek kan hier.

De uitslag van de Tevredenheidstrofee 2010 lees je hier.

Honda moet iets goed doen: ook de Accord en de CR-V scoorden in respectievelijk de middenklasse en de SUV-klasse de eerste plek in het grootste consumenten-onderzoek naar autotevredenheid van Nederland. Honda doet het als merk al jaren meer dan goed in de Tevredenheids Trofee maar vorig jaar was de overmacht ronduit overweldigend; de eerste vier modellen in de totaaluitslag zijn allemaal van Honda. Ook Toyota-rijders blijven bovenmodaal Toyota scoorde vorig jaar met vijf modellen in de top-25.

Opmerkelijk was de opmars van enkele Franse modellen vorig jaar met de Peugeot 3008 als hoogste binnenkomer en de Renault Laguna als snelste stijger van de 46e naar de 24ste stek. En de merken Hyundai/Kia scoren juist weer een lagere tevredenheid dan dat je zou verwachten op grond van hun toenemende populariteit.

170.000 deelnemers in 10 jaar

De AutoWeek Tevredenheids Trofee viert dit jaar zijn 11-jarig bestaan. Opvallend in al die jaren is dat de verschillen tussen het hoogst en het laagst scorende model steeds kleiner worden. Goos Eilander, directeur van het uitvoerende marktonderzoeksbureau Trendbox, verklaart dat als volgt: "Het is wel vaker gezegd: er zijn geen slechte auto's meer. In termen van ons onderzoek vertaald: er zijn eigenlijk geen auto's meer waar de berijders echt ontevreden over zijn."

De betrokkenheid van de lezers van AutoWeek bij dit onderzoek is altijd groot. Jaarlijks vullen duizenden automobilisten de uitgebreide vragenlijst via internet in, in de tien jaar nu ruim 175.000 lezers in totaal.

Het onderzoek van 2011 gaat over auto's van de twee voorgaande bouwjaren, 2009 en 2010 dus. Wie zijn tevredenheid- of teleurstelling ten aanzien van zijn auto met de rest van autorijdend Nederland wil delen: doe mee met de enquete en spreek je oordeel uit over wegligging, betrouwbaarheid, kosten, comfort van je auto. En je kunt er nog wat mee winnen ook!

Meedoen aan het onderzoek kan hier.

De uitslag van de Tevredenheidstrofee 2010 lees je hier.

Lezersreacties (70) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.