Autoverzekering voor 18-jarige 'onbetaalbaar'

200% duurder dan voor 25-jarige

Mitsubishi Eclipse blits bezit
Een 18-jarige die na het behalen van het roze pasje een autoverzekering wil afsluiten, betaalt daarvoor de hoofdprijs. Dat blijkt uit een onderzoek van Geld.nl. Een eigen autoverzekering is daardoor voor de gemiddelde beginnend bestuurder vaak onhaalbaar.

Geld.nl, dat onder meer verzekeringen met elkaar vergelijkt, keek hoeveel jongeren kwijt zijn voor een WA-dekking. Als vergelijkende auto's werden een Volkswagen Golf uit 2008 en een elf jaar oude Renault Clio gebruikt. Er is vanuit gegaan dat de bestuurder van de Golf uit Tubbergen komt en de Clio in Tilburg geparkeerd staat. Hieruit bleek dat een beginnend bestuurder tussen de € 1.800 en € 2.000 premie per jaar betaalt. Dat komt neer op een gemiddeld maandbedrag van € 158. Hierdoor wordt een auto op eigen naam voor een 18-jarige zo goed als onbetaalbaar, stelt de site.

De premie ligt met dit bedrag tot wel 200% hoger dan bij een bestuurder van 25 jaar die ook geen schadevrije jaren op zijn naam heeft staan. Voor een 18-jarige valt nog wel winst te halen uit goed onderzoek. Volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl zit er een groot verschil tussen de prijzen van verzekeraars. Jongeren betalen zo'n hoge premie omdat uit statistieken blijkt dat bestuurders van 18 jaar vaker brokken maken dan personen van 25 jaar of ouder.

Lezersreacties (52) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.