Autoscout24: populairste occasions van 2017

'Gemiddelde prijs met 1.000 euro gestegen'

Occasion aankooptips
Autoscout24.nl heeft zijn jaarcijfers geanalyseerd. Dat heeft een aantal interessante lijstjes tot gevolg.

Uit de data van Autoscout24.nl blijkt dat de gemiddelde prijs van een gebruikte auto in 2017 met ruim duizend euro is gestegen ten opzichte van 2016. Waar een occasion in 2016 voor gemiddeld € 13.020 van de hand ging, ligt dat bedrag dit jaar op € 14.333, een toename van zo'n tien procent. Volgens Jurgen Vugt, managing director van Autoscout24 Nederland, heeft dat onder andere te maken met een schaarste op de occasionmarkt. Het ligt in de lijn der verwachting dat de prijs zich de komende jaren op deze manier blijft ontwikkelen, aldus Vugts.

De Nederlands koper van gebruikte auto's lijkt een voorkeur te hebben voor behoudende kleuren, iets wat niet alleen met het grote aanbod van auto's met een ingetogen lakkleur te maken heeft. Bezoekers van Autoscout24.nl zochten namelijk het meeste naar een zwarte occasion, een 'kleur' die dus ook op nummer één eindigt. De plaatsen twee tot en met vijf worden achtereenvolgens ingenomen door grijs, blauw, wit en rood.

Meest gezochte modellen

De Volkswagen Golf blijkt de meest gezochte tweedehandsauto te zijn, gevolgd door zijn kleinere broer, de Polo. Op plek drie en vier vinden we de Audi A4 en de A3. De plekken vijf tot en met tien gaan achtereenvolgens naar de BMW 3-serie (2016: op plek twee), de Opel Astra, Ford Focus. Audi A6, Opel Corsa en Renault Mégane.

20172016
1Volkswagen GolfVolkswagen Golf
2Volkswagen PoloBMW 3-serie
3Audi A4Audi A4
4Audi A3Audi A3
5BMW 3-serieOpel Astra
6Opel AstraVolkswagen Polo
7Ford FocusOpel Corsa
8Audi A6Ford Focus
9Opel CorsaAudi A6
10Renault MéganeBMW 5-serie

Lezersreacties (77) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.