Aston Martin op Genève met special editions

Aston Martin op Genève met special editions
Aston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editionsAston Martin op Genève met special editions
Geen compleet nieuwe Aston Martins op de salon van Genève dit jaar, maar wel drie speciale edities: de V8 Vantage N430 en de DB9 Carbon Black en Carbon White.

De V8 Vantage N430 is het nieuwste N-model, een serie circuit-Astons die geschikt zijn gemaakt voor de openbare weg. De N430 krijgt de motor van de V8 Vantage S, die goed is voor 436 pk. De sprint van 0 tot 96 km/h (60 mph) kost 4,6 seconden en de topsnelheid is 305 km/h.

Schakelen gaat met de hand via een zesbak. Een close-ratio Sportshift-halfautomaat met zeven verzetten staat op de optielijst.

Daar de N430 over de nodige racegenen beschikt, is het niet verwonderlijk dat gewichtsreductie veel prioriteit heeft gehad. We noteren bijvoorbeeld kevlar stoelen, extra lichte wielen en veel koolstofvezel. Toch is het niet bepaald afzien in de V8 Vantage N430; een 1000 W Bang&Olufsen-audiosysteem is bijvoorbeeld een optie.

Special editions DB9
Bij de DB9 Carbon Black Edition kiest Aston Martin voor een donker uiterlijk met lichtgewicht elementen van koolstofvezel. De Carbon White Edition heeft ook donkere stukken koolstofvezel, maar die contrasteren bij die versie juist met de Stratus White metallic lak.

De special editions van de DB9 hebben gewoon de 6,0-liter V12 met een vermogen van 517 pk en 620 Nm koppel onder de kap.

De speciale V8 Vantage en DB9's zijn vanaf 4 maart in hal 5 van de salon van Genève te bewonderen.

**UPDATE**
Inmiddels zijn de prijzen van de V8 Vantage N430 bekend:

Vantage N430 Coupé, handgeschakeld188.981
Vantage N430 Coupé, Sportshift II182.407
Vantage N430 Roadster, handgeschakeld201.027
Vantage N430 Roadster, Sportshift II194.489

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.