Aston Martin DB9 Volante

Aston Martin DB9
De Aston Martin DB9 Volante, de cabrioversie van de nieuwe DB9, wordt begin januari gepresenteerd op de Detroit Motor Show.

De strijd tussen Los Angeles en Detroit om de wereldprimeurs is al weer losgebrand. Zo staat denieuwe Aston Martin DB9 Volante niet in L.A. zoals eerst de bedoeling was, maar in Detroit. Hier zijn de eerste officiële foto's.

Vorige maand nog vertelde de organisatie van de LA Auto Show nog trots dat de wereldpremière van de Aston Martin DB9 Convertible, ofwel de Volante, eind december in Californië zou plaats vinden. Al eerder was de strijd om de primeurs met Detroit losgebrand, want LA had immers 29 en 30 december gereserveerd voor de persdagen van de show. Dat kwam omdat de gebruikelijke eerste donderdag (en vrijdag) in januari in 2004 op een onmogelijke datum valt. In Amerika is er immers geen autojournalist die op Nieuwjaarsdag zijn huiselijke kring verlaat. niet op de gebruikelijke donderdag en vrijdag gepland. Jaren geleden begon Los Angeles ná Detroit, maar op het moment dat Detroit met hetzelfde probleem te maken had, verlegde LA zijn datum een weekje naar voren. Nu zijn de persdagen voor LA evenmin ideaal, maar ook al komt er tussen Kerst en Oud en Nieuw maar de helft van het aantal journalisten, dan nog zou men tevreden kunnen zijn. Wat de reden is dat Aston Martin besloten heeft de nieuwe DB9 Volante in Detroit te presenteren, laat zich alleen maar raden.
Feit is dat de fraaie, topless Aston Martin waar ook ter wereld heel wat aandacht zal trekken. De nieuwe versie komt over een maand of tien op de markt en hij wordt in de zomer voorafgegaan door de Coupé, die in september in Frankfurt werd onthuld.
De Volante is apart als cabriolet ontwikkeld en is dus niet een coupé zonder dak. De zachte kap ligt in geopende toestand onder de harde afdekking en het elektrisch openen of sluiten is in 17 seconden voltooid. De Volante heeft uiteraard net als de Coupé een carrosserie van aluminium en zal worden uitgerust met de 5,9-liter V12 met 450 pk. Zijn topsnelheid zal iets onder die van de coupé liggen, die precies 300 km/h haalt. Ook de sprinttijd zal een fractie langer in beslag nemen dan van de coupé, maar rond 5 seconden is altijd nog een respectabele tijd om van 0-100 km/h te accelereren.
Meer nieuws volgt ongetwijfeld in Detroit.