Aston Martin DB9 in 't nieuw

Aston Martin DB9 facelift
Aston Martin DB9 faceliftAston Martin DB9 faceliftAston Martin DB9 faceliftAston Martin DB9 faceliftAston Martin DB9 faceliftAston Martin DB9 facelift
Het faceliften van tijdloze schoonheden is altijd een hachelijke zaak: een paar verkeerde pennenstreken kunnen een fraai ontwerp compleet verpesten. Gelukkig is Aston Martin bij de DB9, een van de mooiste auto's van deze eeuw, niet de fout in gegaan.
De DB9 krijgt een nieuwe voorbumper, andere afwerking voor de grille en een nieuw ontwerp voor de luchtinlaat mee. Ook de afwerking van de koplampen, de skirts, zilverkleurige remschijven en twintigspaaks lichtmetalen wielen kwamen we nog niet eerder tegen.
Onderhuids veranderde er ook het een en ander. De belangrijkste wijziging is de introductie (op zowel de coupé als de Volante) van het Adaptive Damping System (ADS). Het zorgt voor meer veercomfort en tegelijkertijd een scherpere wegligging als de bestuurder voor de sportmodus kiest. Verder zijn er een bandenspanningscontrolesysteem, Bluetooth, aluminium afwerking voor het interieur en een Bang&Olufsen audiosysteem. Aan de 5,9-liter V12 is geen schroefje veranderd.
De productie van de gefacelifte DB9 is inmiddels al van start gegaan. De auto komt aan het einde van de zomer op de markt. De prijzen zijn nog niet bekend.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.