Abt geeft plug-in hybrides meer vermogen

1.4 TSI krijgt krachtkuur

Abt

De Duitse tuner Abt heeft de oplossing voor wie niet tevreden is met het vermogen van zijn plug-in hybride auto van de Volkswagen Group met een 1.4 TSI als verbrandingsmotor. Abt schroeft het vermogen van de 150 pk sterke benzinemotor maar wat graag op.

Wie bij de Volkswagen Group gaat winkelen voor een plug-in hybride model, komt waarschijnlijk thuis met een plug-in waarbij de verbrandingsmotor de bekende 1.4 TSI is. Die machine ligt in de Cupra Formentor eHybrid, in de Golf eHybrid GTE, in de Audi A3 40 TFSIe en in auto's als de Seat Tarraco PHEV en Leon PHEV. Die 1.4 levert in de basis 150 pk en 250 Nm, maar is dankzij bemoeienis van Abt nu goed ook op te pompen tot 180 pk.

Na de Abt-behandeling levert de 1.4 TSI niet alleen meer pk's, ook het koppel neemt toe en wel van 250 Nm tot 290 Nm. Het levert de normaliter 245 pk sterke plug-in hybride aandrijflijnen een systeemvermogen op van 275 pk en 440 Nm.

De merken van de Volkswagen Group hebben ook modellen met een plug-in hybride aandrijflijn met een systeemvermogen van 204 pk op de rol staan. Ook voor auto's als de Skoda Superb iV en Volkswagen Passat GTE, waarin de 1.4 TSI in de basis 156 pk levert is de benzinemotor op de pompen tot 180 pk. Het systeemvermogen van deze auto's neemt toe van 218 pk en 400 Nm naar 234 pk en 440 Nm.

PRIVATE LEASE Skoda

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.