'918 Spyder volgend jaar bij 24h Nordschleife'

Porsche 918 Spyder Concept
Porsche aarzelt niet om speciale auto's in te zetten bij de 24-uursrace op de Nordschleife. Dit jaar was er de 911 GT3 R Hybrid, volgend jaar wil het merk uit Zuffenhausen zelfs meedoen met de 918 supercar.
Dat meldt het Duitse Auto, Motor und Sport. Porsche dicht de 918 goede kansen toe, want de auto heeft in de testperiode al een rondetijd van minder dan 7:30 minuten op de Nordschleife genoteerd. De naam 918 is een verwijzing naar de status van spirituele opvolger van de 917, de legendarische raceauto van Porsche.
In de 918 Spyder is een 500 pk sterke V8 gekoppeld aan twee elektromotoren die er nog eens 218 pk bovenop gooien. Volgens Porsche is deze auto sneller op de Nordschleife dan de toch al niet kinderachtige Carrera GT. De 918 wordt dan ook gezien als opvolger van dat model.
Porsche heeft een lijst met negenhonderd geïnteresseerden voor de 918 Spyder. Bij duizend gaat het licht op groen voor productie. Als de auto daadwerkelijk komt, wordt deze –net als de Carrera GT- slechts in een beperkte oplage gebouwd.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.