advertorial

Elektrisch rijden in alle smaken

Van Rocks-e tot Zafira-e Life

Opel advertorial 2/2 (ON55347)
Opel advertorial 2/2 (ON55347)Opel advertorial 2/2 (ON55347)Opel advertorial 2/2 (ON55347)Opel advertorial 2/2 (ON55347)Opel advertorial 2/2 (ON55347)Opel advertorial 2/2 (ON55347)Opel advertorial 2/2 (ON55347)

Opel zet flink in op elektrische auto’s. Vanaf 2024 is elk nieuw type Opel verkrijgbaar in een geëlektrificeerde variant. Maar ook nu al is de keuze opmerkelijk riant. Van de kekke, kleine Rocks-e tot de ruime en riante Grandland en Zafira-e: bij Opel kan bijna iedereen aan de stekker.

Het is niet voor niets dat de Opel Corsa-e en de Mokka-e het goed doen: ze zijn compact en toch volwassen, scherp geprijsd en maken met een actieradius van 337 km (volgens de WLTP-meetmethode) een einde aan eventuele oplaad stress. Dat brengt elektrisch rijden binnen bereik van veel meer mensen. Maar er is nog meer.

Van kleintje tot people-mover

De onlangs gepresenteerde Rocks-e is weer een andere innovatieve Opel die volledig elektrisch is. Het kleintje meet slechts 2,41 meter maar zijn daden mogen er zijn. Met een rijbereik van 75 km en een verrassende binnenruimte is het een slimme stadsauto die je overal kwijt kunt. Instappen kan zelfs al vanaf een leeftijd van zestien jaar. Ook grote gezinnen kunnen overstappen op elektrisch rijden. Met de Combo-e Life en Zafira-e Life biedt Opel twee emissievrije people-movers die álles kunnen meenemen.

Astra en Grandland Plug-in Hybrid

De iconische Opel Astra is net vernieuwd en nu ook leverbaar als Plug-in Hybrid. De benzinemotor van 115 kW(150 pk) werkt daarbij nauw samen met de elektromotor (maximum vermogen 105 pk/81kW) voor het laagste verbruik in zijn klasse. Daarnaast kan de Astra ook volledig elektrisch rijden. De capaciteit van de accu is goed voor 60 kilometer actieradius en dat is voldoende voor meer dan gemiddeld 90 procent van alle ritten die de Nederlandse automobilist aflegt. De robuuste en ruime Grandland is er ook met deze aandrijflijn en actieradius. Beide modellen zijn voorzien van een comfortabele 8-traps automaat.

Het artikel gaat verder onder de afbeeldingen.

Opel advertorial 2/2 (ON55347)

Opel advertorial 1/2 (ON55347)

Laden maar!

Het is fijn als je kunt rekenen op een prettige reikwijdte, maar wat als er moet worden geladen? Alle volledig elektrische modellen van Opel zijn geschikt voor snelladen en hebben een type 3-stekker (of: CCS-stekker) voor snelladen met gelijkstroom (DC). Ook prettig: Opel geeft een fabrieksgarantie van acht jaar of 160.000 km op de batterij en het behoud van minimaal 70 procent van de oorspronkelijke capaciteit daarvan.

Kom hier meer te weten over de elektrische modellen van Opel.