Op zondag is het mijn dag om voor het eten te zorgen. De laatste tijd was dat òf makkelijk òf wat er toevallig nog in de koelkast is (en dat is meestal niet veel want op dinsdag worden de boodschappen gehaald). Nu heb ik weer eens op zaterdag een gerecht uitgezocht (doe ik altijd op Smulweb) en vandaag het ik het volgende klaar gemaakt:
[size=large]
Gegratineerde kalkoenfilet[/size]
[size=large]
Ingrediënten voor 4 personen[/size]
4 kalkoenfilets
peper
2 el olijfolie traditioneel
1 el pesto
8 cherrytomaatjes, in vieren
1 bosuitje, in dunne ringetjes
75 g Old Amsterdam, pittige oude kaas, geraspt
[size=large]
Voorbereiding[/size]
Leg de kalkoenfilets tussen 2 stukken huishoudfolie en sla ze met een vleeshamer of breed (hak)mes platter.
Bestrooi ze met peper en wrijf ze in met olie.
[size=large]
Bereidingswijze[/size]
Bak ze in een hete grillpan aan beide kanten in ? 8 min. mooi bruin. Bestrijk de kalkoenfilets met de pesto en leg ze in een ovenschaal.
Schep de tomaatjes, het bosuitje en de kaas door elkaar en verdeel het over de kalkoen.
Laat de kaas onder de hete grill in ? 5 min. smelten.
[size=large]
Geerveerd met[/size]
Lekker met aardappelpuree en een gemengde salade.