Renault Zoe (facelift @ pag. 8)

De Zoé e-Sport Concept:

zoe-avant-concept-car.jpg

image-1-zoe-concept.jpg

zoe-concept.jpg

vignette-zoe-concept-790x452.jpg
 
Zoe e-Sport Concept live @ Autosalon van Genève:

az8x8534.jpg


az8x8524_0.jpg


az8x8527.jpg


az8x8529.jpg


Meer foto's: https://www.autocar.co.uk/car-news/motor-shows-geneva-motor-show/hot-renault-zoe-e-sport-gets-460bhp
 
Van de week een flink stuk kunnen rijden met een Zoé, maar dat viel toch wat tegen. In de stad had ik er al vaker mee gereden, dan heb je nog niet zoveel last van het extra gewicht.

Op de snelweg is het een ander verhaal. Stuurt vaag rond de middenstand om vervolgens extreem zwaar te worden zodra je het stuur ook maar iets draait. Ook oneffenheden worden 2x zo hard doorgegeven, alsof de auto door zijn veren gaat. Stil is de Zoé ook niet meer bij 120km/h, windgeruis heeft de overhand.
 
Carfanatic zei:

De vraag is of je kritiek op het heilige Renault vijf jaar geleden wel gewaardeerd zou worden.
De vraag is of Roder weleens iets van een ander heeft gewaardeerd of iemand heeft gecomplimenteerd.
 
@Carfanatic: de ZOE is inderdaad niet op zijn best op de snelweg. Maar toen de ZOE ontworpen werd, alweer 7-8 jaar geleden, had men denk ik ook vooral de stad en directe omgeving in het vizier. Er is ook duidelijk bespaard op isolatie, in de deuren zit bijvoorbeeld helemaal geen isolatie, dat hoor je ook met het dichtgooien. Enkele ZOE rijders hebben achteraf in de deuren isolatie aangebracht en dat scheelt aanmerkelijk. Overigens heb ik me laten vertellen dat de nieuwe ZOE's ZE40 met het 41 kWh accupakket, beter geïsoleerd zouden zijn. Met het rijbereik van ca. 300 km met zo'n ZOE ZE40 ligt het ook voor de hand dat er vaker en meer (en sneller) snelweg gereden gaat worden.
Je opmerking over het sturen herken ik dan weer niet. Ik vind de ZOE fijn sturen, niet te licht en met veel terugkoppeling. En het veercomfort vind ik ook acceptabel al mocht het van mij allemaal wel een tandje comfortabeler.

Al ruim 85.000 km, en door...
SAM_0302 by Dave Vrijaldenhoven, on Flickr
 
D-C zei:
Carfanatic zei:

De vraag is of je kritiek op het heilige Renault vijf jaar geleden wel gewaardeerd zou worden.
De vraag is of Roder weleens iets van een ander heeft gewaardeerd of iemand heeft gecomplimenteerd.

Leuk dat je Renault als heilig ziet. Zelf zou ik niet zo ver dutven gaan, maar leuk dat jij, als Azië-fan, dat wel vindt(y)
Verder je vraag; jazeker, vaker dat dan andersom. Maar wat gaat jou dat verder aan?
 
Inmiddels zijn de eerste "oude" ZOE's voorzien van de nieuwe ZE40 accu's.

Zie: https://www.renaultforum.nl/forum/batterijwissel-t24228-368.html#p188968
 
Is alleen niet aan te raden, omdat onderhuids meer veranderd is dan alleen de accu. Daardoor ga je de actieradius van een nieuwe nooit halen.
 
Overigens heb ik me laten vertellen dat de nieuwe ZOE's ZE40 met het 41 kWh accupakket, beter geïsoleerd zouden zijn. Met het rijbereik van ca. 300 km met zo'n ZOE ZE40 ligt het ook voor de hand dat er vaker en meer (en sneller) snelweg gereden gaat worden.

Ik heb er dan weinig van gemerkt, het was een splinternieuwe ZE40.
 
Ik kan het ook niet staven want heb nog niet met de nieuwe gereden. Maar misschien zijn de oude dus nog wel erger. ;):eek:
 
D-C zei:
Carfanatic zei:

De vraag is of je kritiek op het heilige Renault vijf jaar geleden wel gewaardeerd zou worden.
De vraag is of Roder weleens iets van een ander heeft gewaardeerd of iemand heeft gecomplimenteerd.
(y) :)

Over de accu: heel niet gek om een oude Zoe te voorzien van een nieuwe accu. Toch een van de goedkopere wegen om een fatsoenlijke EV te rijden.
 
Dat is vooral schijn, die kosten verdien je niet meer terug waarschijnlijk, inruilen voor een ZE40 lijkt me financieel aantrekkelijker.
 
3,5k lees ik. Dat valt toch wel mee? Maar dan heb je zeker nog steeds een huuraccu? Dat is ook wel een dingetje. Een koopaccu zal al tegen de 10k kosten, en dan kan je inderdaad beter een nieuwe kopen.
 
Plus dat het nog steeds geen ZE40 is na die aanpassingen, lagere actieradius etc. Zie die dan maar tweedehands te verkopen...
 
Leg eens uit Roder. Waarom zou het moeilijker zijn om mijn ZOE met upgrade naar ZE40 accupakket en daarmee een rijbereik van ca. 220-280 km tweedehands te verkopen dan zonder deze accuwissel waarmee de auto 120-150 km rijbereik heeft?

Overigens is het verhaal van Renault dat er onderhuids "nog andere wijzigingen zijn" vooral een marketingverhaal om je een nieuwe ZOE te kunnen verkopen. Als je doorvraagt weet/zegt niemand bij Renault wat die wijzigingen dan precies zouden zijn. En ook de eerste praktijkvergelijkingen tussen een nieuwe ZOE en een ZOE met upgrade tonen voorlopig aan dat er geen verschil zit in het rijbereik.
 
Barri zei:
Over de accu: heel niet gek om een oude Zoe te voorzien van een nieuwe accu. Toch een van de goedkopere wegen om een fatsoenlijke EV te rijden.

Absoluut, je koopt een jong gebruikte ZOE voor € 15k +3,5k en je hebt een fatsoenlijke EV met een reëel rijbereik van 220-280 km. Of een nog oudere ZOE voor € 10-11k. Er zijn zelfs al dealers die hiermee adverteren. Kan geen Ionic, e-Golf of i3 tegenop.
Bovendien is het ook een duurzame oplossing. Er hoeft geen nieuwe auto geproduceerd te worden en Renault hergebruikt de oude accu voor stationaire opslagdoeleinden bijvoorbeeld bij oplaadpunten met zonnepanelen.
 
Er zijn aanpassingen aan energiemanagement/aansluitingen etc. die efficienter zijn.

Die 3500 ga je bij een inruil amper/niet terug zien. Ik heb geen zin om het voor te berekenen, maar inruil is financieel aantrekkelijker dan accuwisselen.
 
Na zeven jaar vindt Renault het tijd voor een facelift van de Zoe met niet al te omvangrijke wijzigingen aan het exterieur, maar wel een gloednieuw interieur en meer actieradius.

82102310.jpg


e1d4a210.jpg


6ea83c10.jpg


cad92510.jpg


e778d510.jpg


ad7ee210.jpg


74906310.jpg


3b84f210.jpg


ff8d0610.jpg


ec94aa10.jpg


1d93ad10.jpg


3349ea10.jpg


f35d9710.jpg


[size=medium]Betere motor en batterij voor Renault Zoe[/size]
[size=x-small]Een stevige opknapbeurt voor de elektrische Renault Zoe, met een sterkere motor en batterij én een gemoderniseerd interieur.[/size]

De Renault Zoe leidt dan wel de elektrische race, met een jagend peloton aan nieuwkomers achter zich moest hij nodig een tandje bijsteken. Een tandje in de vorm van een nieuwe motor en een betere batterij. De nieuwe R135-variant van de Zoe is een evolutie van de R110, met verbeterde elektronica die een hoger vermogen verteert: van 80 naar 100 kilowatt (of 135 pk, vandaar de naam). De topsnelheid verhoogt daarmee van 130 naar 140 km/u.

Het komt in tandem met een krachtigere batterij, lichter en met nieuwe modules binnenin, goed voor 52 kWh, waar de oude 40 kWh had. Omgezet in rijbereik moet dat goed zijn voor 380 kilometer, volgens de WLTP-cyclus. Minstens zo significant is de nieuwe ingebouwde lader, met CCS-stekker waarmee je nu ook aan gelijkstroom (DC) kan laden, tot 50 kW aan een snellaadstation.

Vanbinnen gemoderniseerd

Binnenin treffen we een vernieuwd dashboard, met digitale tellers en een centraal aanraakscherm van 9,3 duim, net als in de nieuwe Clio. Er zijn grotere bergvakken en ook de materiaalkeuze is sterk verbeterd, dat was een werkpunt voor de Zoe. Het vernieuwde elektronicaplatform laat toe rijhulpsystemen als een automatische noodremhulp te integreren.

Vanbuiten herken je hem aan de gemoderniseerde lichtblokken, de led-achterlichten en de strakker gesculpteerde motorkap. De Zoe krijgt ook een geluidswerende voorruit.

De exacte meerprijs van de R135 op de R110, die te koop blijft, kennen we nog niet.

Bron: https://www.autowereld.be/autonieuws/facelifts/renault-zoe-nieuw-r135.html
 
Renault_NL zei:
Dankzij de nieuwe en nog krachtigere Z.E.50-accu profiteer je in de nieuwe ZOE van een actieradius van 390 km (WLTP*). Even pauze nodig? Naast de AC lader met een maximaal vermogen van 22 kW, kun je dankzij de snellader (50 kW DC) in slechts 30 minuten al 150 km rijden.

Perfect....jammer dat de 64A variant het veld moest ruimen, maar 22 kW laden op AC is prima voor dagelijks gebruik. Kun je altijd mee uit de voeten in Europa.
 
De 64A (43kW) laadpunten vind je alleen maar bij snellaadpunten. En daar kun je met deze nieuwe ZOE dus 50 kW DC laden. (y)
 
Renault15 17 zei:
De 64A (43kW) laadpunten vind je alleen maar bij snellaadpunten. En daar kun je met deze nieuwe ZOE dus 50 kW DC laden. (y)

Wat ook niet geweldig is maar het is iets.....zal wel gelimiteerd worden door de accu, celstructuur en de chemie.
In ieder geval de goede stekker aansluiting! (y)
 
17852_1.jpg


17852_2.jpg


17852_3.jpg


17852_4.jpg


[size=medium]Renault introduceert 3e generatie Zoe[/size]

17 juni 2019 | Renault introduceert de derde generatie van de Zoe. Aan de buitenzijde toont de nieuwe ZOE zijn persoonlijkheid, terwijl het kenmerkende, moderne design behouden is gebleven. Het interieur is grondig vernieuwd, met een volledig nieuw ontworpen instrumentarium en dashboard. De nieuwe ZOE biedt meer bereik door nieuwe techniek en een nieuwe 52 kWh-batterij, goed voor een actieradius van 390 kilometer volgens WLTP. De ZOE is geschikt voor 22 kW AC-laden en nu ook 50 kW DC-laden. Met zijn krachtigere, 100 kW sterke elektromotor biedt de nieuwe ZOE betere prestaties. De nieuwe ZOE is vanaf eind 2019 leverbaar, prijzen worden later bekend gemaakt.

Waar de eerste generatie vooral gedurfd en jeugdig oogde, komt de nieuwe ZOE volwassener en dynamischer voor de dag. Aan de voorzijde valt de motorkap met krachtige lijnen op. Deze heeft een nieuwe vorm gekregen die naadloos overgaat in het grotere Renault logo waarachter de laadaansluiting is ondergebracht. Ook de voorbumper is nieuw ontworpen, met verchroomde details in de grille en rond de mistlampen waardoor het onderste deel van de bumper meer in het oog springt en waarmee de visuele breedte van de ZOE versterkt wordt. De nieuw ontworpen LED-koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting geven de ZOE een expressieve uitstraling. De ZOE oogt zelfverzekerd terwijl de blauwe omlijsting rond de Renault logo's verwijzen naar de elektrische aandrijflijn.

De ZOE is voortaan verkrijgbaar in de nieuwe carrosseriekleuren Bleu Celadon, Rouge Flamme en Blanc Quartz. Het model is nu ook voorzien van schijfremmen achter, evenals nieuw ontworpen vijfspaakswielen. Het aanbod van lichtmetalen wielen in 15, 16 en 17 inch is compleet vernieuwd en bevatten verschillende designs.

De nieuwe ZOE is voorzien van een 10" TFT-cluster die vanaf de instapversie leverbaar is. Het scherm toont informatie over de belangrijkste rijassistentiesystemen en alle instellingen met betrekking tot elektrisch rijden, zoals de eco-meter die een milieuvriendelijke rijstijl ondersteunt. Bij uitvoeringen die over een navigatiesysteem beschikken, geeft het ook route-instructies weer. De bestuurder kan de verlichting aanpassen op de persoonlijke voorkeuren, net als de lay-out van de verschillende informatieweergaves. De horizon van het display en verschillende perspectief-effecten zorgen voor een dieptewerking en het helpt de bestuurder om te focussen.

De 9,3-inch touchscreen op het dashboard biedt toegang tot alle functies van het Renault EASY LINK multimedia- en navigatiesysteem. Hiermee kunnen de belangrijkste zaken van de auto worden ingesteld, van de verschillende rijassistentiesystemen tot het aanpassen van de kleuren van de 10" TFT-cluster voor de bestuurder. Het Renault EASY LINK systeem is aangevuld met specifieke functies voor elektrische auto's, zoals de real-time beschikbaarheid van laadstations. Ook stelt het gebruikers in staat om hun smartphone te verbinden en apps te tonen via Apple CarPlay en Android Auto.

Bij het ZEN-uitrustingsniveau wordt gebruikgemaakt van een nieuwe bekleding die van 100% gerecycled materiaal gemaakt is. Voor deze stof maakt Renault gebruik van het traditionele proces van gekaard garen, wat een kwalitatief hoogwaardig materiaal oplevert, zonder smelten of chemische transformatie. Dit garen is gemaakt van afgedankte autogordels en plastic afval (PET). Het is voor het eerst dat gerecycled gekaard garen wordt gebruik in de auto-industrie. De materiaalkeuze en het fabricageproces zijn geheel in lijn met de principes van de circulaire economie, de CO2-emissies zijn met meer dan 60% verlaagd.

Op de verhoogde middenconsole is een nieuwe, e-shifter te vinden. Met deze automatische versnellingspook kan heen en weer worden geschakeld tussen de rijmodi, waaronder de nieuwe B-rijmodus die specifiek is gericht op rijden in de stad. De elektrische handrem die bij alle uitrustingsniveaus van de nieuwe ZOE tot de standaarduitrusting behoort, maakt het rijden nog eenvoudiger. Ook creëert het ruimte op de middenconsole die gewoonlijk wordt ingenomen door de handremhendel, waardoor er meer opbergruimte beschikbaar is voor de inzittenden. Dankzij de Renault handsfree kaart volstaat een druk op de startknop om de auto te starten. De knop is omringd met blauwe verlichting die verwijst naar de elektrische aandrijflijn.

De middenconsole biedt twee keer zoveel opbergruimte. De twee bekerhouders die onder de e-shifter zijn geplaatst, bieden ruimte aan (thermos) flessen en drinkbekers. De smartphone-opbergruimte biedt optioneel de mogelijkheid om draadloos te laden. Draadloos laden voor de smartphone Het leven wordt in de ZOE ook vereenvoudigd doordat geschikte smartphones draadloos kunnen worden opgeladen. De akoestische voorruit verlaagt het geluidsniveau in het interieur. Passagiers achterin hebben direct toegang tot twee USB-poorten. Hiermee kunnen mobiele apparaten zoals een smartphone, tablet of draagbare spelcomputer worden opgeladen.

De nieuwe Renault ZOE is voorzien van de nieuwe Z.E. 50-batterij waarmee een actieradius van 390 kilometer (WLTP) mogelijk is. Ook is het mogelijk om de batterij met gelijkstroom (DC) op te laden (snelladen), naast de bestaande mogelijkheid om met wisselstroom (AC) bij publieke laadpunten of thuis te laden. De toename op het gebied van energiecapaciteit is gerealiseerd zonder de batterij groter te hoeven maken, waardoor de praktische eigenschappen van de ZOE onveranderd blijven. De nieuwe batterij levert ook een hoger vermogen zodat de eveneens nieuwe R135-motor betere prestaties kan leveren.

De nieuwe ZOE biedt de mogelijkheid tot laden van wisselstroom tot 22 kW én een gelijkstroom tot 50 kW. De laadaansluiting van de ZOE bevindt zich achter het Renault logo aan de voorzijde. Die omvat nu ook een CCS-aansluiting (Combined Charging System). Die bestaat uit een standaard Europese aansluiting, aangevuld met een aansluiting met extra aansluitingen voor snelladen (DC) met gelijkstroom. De aansluiting maakt het ook mogelijk om te laden bij een openbare laadstations met een eigen kabel. De Type 2 aansluiting en de Caméléon-lader geschikt voor dagelijks gebruik. Deze maken het mogelijk om thuis met een wallbox, op het werk, op de parkeerplaats van het winkelcentrum of langs de openbare weg te laden met een vermogen van maximaal 22 kW. Dankzij de CCS-aansluiting kan de nieuwe ZOE snelladen (DC) met een vermogen maximaal 50 kW. Hiervoor dient ook de kleinere aansluiting onder de reguliere aansluiting te worden gebruikt.

Renault biedt twee motoren aan: de 80 kW (R110) motor die een jaar geleden debuteerde in de vorige generatie en een nieuwe variant die is ontwikkeld voor de nieuwe ZOE. De zogeheten R135-motor levert meer vermogen en koppel, terwijl ook de vermogensafgifte is verbeterd. De R135-motor levert een koppel van 245 Nm waarmee de acceleratie van 80 naar 120 km/u slechts 7,1 seconden vergt, ofwel 2,2 seconden sneller dan bij de versie met R110-motor. De acceleratie van 0 naar 100 km/h duurt nu minder dan tien seconden. Daarnaast is de topsnelheid van de nieuwe ZOE verhoogd tot 140 km/u.

De nieuwe ZOE biedt een nieuwe rijmodus waarmee de bestuurder het rempedaal nauwelijks hoeft te gebruiken. Als de B-modus is ingeschakeld, vertraagt de auto veel sneller als het stroompedaal wordt losgelaten. Vooral in stadsverkeer wordt het rijden hiermee een stuk prettiger. De B-modus wordt aangevuld met een nieuw remsysteem met een verbeterd gevoel in het rempedaal. De D-modus blijft ideaal bij het rijden met een constante snelheid, bijvoorbeeld op de snelweg. De bestuurder kan overschakelen tussen de B- en de D-modus met behulp van de e-shifter.

Geheel in lijn met de veranderende verwachtingen is de nieuwe ZOE uitgerust met Renault EASY CONNECT. Hij combineert het nieuwe Renault EASY LINK multimediasysteem met de MyRenault app, waarmee een reeks toepassingen en diensten worden geboden die speciaal ontwikkeld zijn om bestuurders van elektrische voertuigen te assisteren.

De MyRenault app voor de smartphone biedt een verscheidenheid aan functies om de auto op afstand te bedienen, zoals het controleren van de laadstatus en de actieradius, het plannen van het opladen tijdens piek- en daluren en het activeren of inplannen van de verwarming of airconditioning om een ideale temperatuur van 21 °C te bereiken op het moment van vertrek zónder dat dit invloed heeft op de actieradius. De routeplanner combineert een routebeschrijving die de meest geschikte laadpunten weergeeft, rekening houdend met de stops om op te laden en de totale reistijd.

Bron: https://www.autozine.nl/renault/nieuws/renault-introduceert-derde-generatie-zoe

Twee motorenopties inderdaad: de R110 en R135.
 
17852_2.jpg


Renault-Zoe-2017-1024-58.jpg


Dat is wel een heel minimale facelift. Alleen indeling van de achterlampen is veranderd. Had dan op z'n minst een andere bumper/achterklep gedaan. Interieur ziet er wel veel beter uit en dat stofje is erg leuk!
 
Aha, die is wel erg weinig veranderd ja! Ik dacht dat het een compleet nieuw model was, maar niet dus.
 
Zoe post en pre facelift: https://www.largus.fr/actualite-automobile/renault-zoe-1-vs-renault-zoe-2-quest-ce-qui-change-9880390.html

renault-zoe-31.jpg


renault-zoe-32.jpg


renault-zoe-33.jpg


renault-zoe-21.jpg


renault-zoe-22.jpg


renault-zoe-30.jpg


renault-zoe-17.jpg


renault-zoe-10.jpg


HYSDNUBWOGXUVNJ35UVDPK2TUY.jpg


Bron: https://www.leparisien.fr/yvelines-78/psa-poissy-renault-flins-treve-estivale-avant-un-coup-d-accelerateur-sur-l-electrique-01-08-2019-8127318.php via https://worldscoop.forumpro.fr/t6805p400-2019-renault-zoe-2
 
Prijzen in Duitsland: 29.990 voor de goedkoopste versie, de Life Z.E 40 met 41Kwh accu en 316km WLTP actieradius. De Life Z.E 50 met 52KWh accu komt 390km ver en kost 31.990.

Zonder accu betaal je 8.090 euro minder en huur je de accu voor 74 euro per maand (880 per jaar). Da's dus 9 jaar huren voor je aan die 8.090 euro van de koopprijs van de accu zit. Dan lijkt me dat huren geen gekke optie. Minder geld investeren. Bij koop is de garantie 8 jaar en max 160k.

Bij de huidige ZOE kost de accu in Nederland 69 euro voor max 7.500 km en 79 voor max 12.500 km per jaar.

De huidige goedkoopste Life staat hier voor 32.940 in de prijslijst. Als Renault de nieuwe hier ook voor 29.900 in de showroom zet kan het best een succes worden. Goedkoper dan Corsa en 208, en ook nog leverbaar in 2019. De goedkoopste ID.3 kost straks waarschijnlijk ook 29.900. Maar die is er pas ver in 2020. VW verkoopt in eerste instantie alleen de First edition voor net geen 40 mille.
 
Publieksdebuut voor de opgefriste Renault Zoe op de Salon de Lyon:

dsc06313redimensionner.jpg


dsc06314redimensionner.jpg


Meer foto's:
https://www.largus.fr/actualite-automobile/salon-de-lyon-2019-toutes-les-nouveautes-a-decouvrir-10011390-miniphotos.html
https://www.caradisiac.com/photos-article/les-nouveautes-etrangeres-juke-puma-corsa-x6-video-en-direct-du-salon-de-lyon-2019-178795.htm
 
Auto is duurder dan de Corsa-e.

R110 Life € 33.590
R135 Zen € 35.190
R135 Intense € 36.190
R135 Edition One € 37.790

Met batterijhuur zijn de aanschafprijzen beduidend lager, € 25.390 tot 29.590, maar betaal je minimaal 74 euro per maand voor de batterij. Dat is dan voor max. 7.500 kilometer per jaar.
 
WLTP rijbereik is wel 60 kilometer meer tov de Corsa E.
Of dat nou doorslaggevend is??

Wordt lastig verhaal, denk ik.. om er veel van te verkopen.. tenzij men de mensen voor de batterijhuur kan verleiden?
 
De 200.000ste ZOE is geproduceerd. En ze is nog voor een Nederlander ook. :cool:

PP4TTYMJUPOC4RMR3RL35LHF2KIa4TTYMJUPOC4RMR3RL35LHF2KI.jpg

https://www.leparisien.fr/val-de-marne-94/flins-l-usine-renault-sort-la-200-000e-zoe-de-ses-chaines-25-11-2019-8201784.php
 
[size=medium]Renault Zoe met 4.000 euro Renault-subsidie[/size]
[size=x-small]Importeursactie • Geldig vanaf 2 maart tot en met 6 mei 2020[/size]

Je hoeft niet tot 1 juli te wachten om een elektrische auto met subsidie aan te kunnen schaffen. Nu al krijg je de Renault Zoe dankzij 4.000 euro Renault-subsidie mee vanaf 29.590 euro.
Deze zomer, waarschijnlijk vanaf 1 juli, begint de overheid met het verstrekken van subsidie aan particulieren die een elektrische auto aanschaffen. Maar je hoeft helemaal niet zolang te wachten. Want nu al geeft Renault 4.000 euro Renault-subsidie op het nieuwe model Zoe. Dat is evenveel korting als de overheidsubsidie straks op een nieuwe elektroauto.

Alle voordelen op een rij

• aanschaf nú maar toch € 4.000,- subsidie op nieuwe Renault Zoe
• gratis wallbox of laadpas

De regeling geldt voor de nieuwe Renault Zoe in R110-uitvoering met 80 kW (omgerekend 109 pk) sterke elektromotor in het uitrustingsniveau Life. Verder geldt dat je de auto inclusief batterij koopt. In plaats van de consumentenadviesprijs van 33.590 euro ligt de actieprijs tijdelijk op slechts 29.590 euro.

Deze actie kan worden gecombineerd met de gratis installatie van een wallbox thuis of op het werk; als alternatief kun je kiezen voor een laadpas ter waarde van 700 euro maximaal. Zie deze actie uitgebreid beschreven elders in onze actierubriek.

Voorwaarden

De actie geldt van 2 maart tot en met 6 mei 2020. Uiterste registratiedatum is 30 april. De consumentenadviesprijs is inclusief btw, bpm, vermijdbare kosten rijklaar maken en de wettelijk verplichte bijdragen. De afgebeelde illustratie kan afwijken van het hierboven beschreven model. Vraag de Renault-dealer naar de volledige actievoorwaarden.

Bron: https://www.autokopen.nl/acties/47169-renault-zoe-met-4-000-euro-renault-subsidie
 
Automotorsport test van Zoe, bereik vlgs testcyclus van dit tijdschrift, 351km..... . De VW up e waarmee wordt vergeleken slechts een zeer magere 256km..... .
 
Renault Zoe vs. Skoda Citigo[sup]e[/sup] iV:

6234601_.jpg


6234600_.jpg


6234605_.jpg


6234606_.jpg


6234607_.jpg


6235238_.jpg


6235289_.jpg


Auto.cz (Google Translate) zei:
Conclusie
Ik moet toegeven dat ik de vergelijking van kleine kinderen onder macht leuk vond. Skoda heeft de eerste elektrische auto op tijd genomen, maar het voordeel is dat het geen halffabrikaten op de markt brengt. Citigoe iV is een stijlvolle elektrische stadsauto die niets van de mogelijkheden van de verbrandingsversie wegneemt. En er is geen concurrentie op de Tsjechische markt met de momenteel vastgestelde prijslijst. De zwakte is het goedkopere interieur en het rijden buiten de stad, waar de typische kwalen van minicars al duidelijk zijn.

De Renault Zoe veroorzaakte geen revolutie, maar eerder een consistente evolutie. Buiten gluurt hij erdoorheen en ziet hij er iets aantrekkelijker uit. De Fransen hebben veel werk verricht in het interieur, dat diametraal anders, moderner en van hogere kwaliteit is. De rijeigenschappen kunnen zelfs buiten de stad niet worden beschaamd, naast het bieden van snellere oplaadopties en dankzij grotere batterijen en een behoorlijk bereik op één lading.

Het prijsverschil lijkt misschien eng, maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat Zoe tegenwoordig ook een van de meer betaalbare goederen is onder elektrische auto's. En vergeleken met Citigo biedt het een groter, maar echt groter stuk auto. Dit is de belangrijkste reden waarom hij ons traditionele duel als winnaar verlaat.

Renault Zoe

Plus
Interieur eindelijk vlak
Modern infotainment
Een stevige rit buiten de stad
Fatsoenlijk verbruik en bereik

Nadelen
Minder ruimte achterin
Geopenbaarde kofferrand
Snel opladen tegen meerprijs

Skoda Citigoe iV

Plus
Lage prijs
Wendbaarheid in de stad

Nadelen
Bereik buiten de stad
Goedkope interieurdetails

Complete test: https://www.auto.cz/renault-zoe-vs-skoda-citigoe-iv-za-vic-penez-mnohem-vic-auta-133676
 
Ondertussen bij de buren:
Gratis een gloednieuwe elektrische Renault? Het kan in Duitsland

Duitsland heeft de subsidiekraan voor elektrische auto's zo ver opengedraaid, dat het inmiddels mogelijk is om gratis een nieuwe Renault Zoe te rijden. Het maandelijkse leasebedrag komt overeen met de subsidie die aangevraagd kan worden. Een dealer adverteert dan ook met gratis auto's en het loopt storm.

Waar in Nederland de subsidiepot voor nieuwe elektrische auto's alweer leeg is, geeft de Duitse overheid zo veel subsidie dat een Renault Zoe gratis kan worden geleast. De subsidie bedraagt er 6100 euro. Je kunt die regeling als Nederlander echter niet gebruiken, ook niet als je over de grens koopt.
https://www.rtlnieuws.nl/economie/life/artikel/5171485/gratis-renault-zoe-leasen-duitsland-subsidie
 
Euro NCAP: Renault Zoe awarded zero stars in latest safety tests

Why did the Renault Zoe score so low with Euro NCAP?
The Renault Zoe has become one of just three cars to ever score zero stars in the Euro NCAP safety tests, mainly because of what testers called a “conscious decision” to remove the head portion of the head and thorax airbag from the car.

This resulted in a poor performance in the side-pole test, which replicates a side impact with a solid object such as a tree or lamp post; this type of collision results in a fatal or serious accident in a third of cases. The head of the dummy in the Zoe’s driver’s seat impacted with the pole during the test, which experts said could result in life-threatening injuries in a real-world scenario.
https://www.carwow.co.uk/news/5752/euro-ncap-renault-zoe-scores-zero-stars?fbclid=IwAR0a8BXLyuUcAvrRmh-tDX9w9pVYWQJ-Ld2OILkQ3YlPNFCGOcjHyTQaojY#gref
 
Onvoorstelbaar dat je als fabrikant zo onderuit gaat. Prioriteiten liggen niet meer bij veiligheid, afwerking etc. Bij meer en meer merken zie je bezuinigingen ten koste van veiligheid, duurzaamheid etc jmmr.
 
Ik vind dit meer een deklassering voor EuroNCAP dan voor Renault. Hoe kan je nou met droge ogen nu een auto 0 sterren geven, terwijl die tien jaar geleden nog de maximale score van 5 sterren had? Dan klopt de klassering toch gewoon niet meer? Het had beter geweest als met het uitbreiden van de eisen het aantal sterren ook was toegenomen. Dus dat een auto die nu 5 sterren krijgt er dan bijvoorbeeld 10 krijgt. Nu lijkt het net of de Zoe (en nog veel andere auto's die van 5 naar 0 zijn gegaan) helemaal niet meer veilig is, terwijl het vooral een zaak is van extra rijhulpjes. Rijhulpjes waarvan ik vind dat als je ze nodig hebt, je eigenlijk sowieso niet moet autorijden, maar goed.
Ik vind het heel jammer, maar die hele EuroNCAP is zijn doel voorbijgeschoten. Feit is gewoon dat elke auto tegenwoordig wel veilig is in de basis. De sterren krijg je gewoon voor nog meer extra veiligheid. Vergelijk het met gewone schoenen of met schoenen met stalen neus gewoon over straat lopen.
 
Ik denk dat de EuroNCAP een beetje overbodig is geraakt door het eigen succes. Écht onveilige auto's zijn er niet meer en dat is een gedeeltelijke verdienste van wetgeving en veikigheidsinstanties.

Dan rest wel de vraag, hoe nu verder?
 
De koets van zowel de Zoe als Spring zien er nog goed uit: geen geknikte -stijlen en zo. Dus waar zit die onveiligheid voor de borst van de bestuurder en het hoofd van de achterpassagiers dan? Ik snap het eigenlijk niet zo goed.

En waarom mogen we niet op het artikel zelf reageren?
 
Joep van Puffelen zei:
Ik vind dit meer een deklassering voor EuroNCAP dan voor Renault. Hoe kan je nou met droge ogen nu een auto 0 sterren geven, terwijl die tien jaar geleden nog de maximale score van 5 sterren had? Dan klopt de klassering toch gewoon niet meer? Het had beter geweest als met het uitbreiden van de eisen het aantal sterren ook was toegenomen. Dus dat een auto die nu 5 sterren krijgt er dan bijvoorbeeld 10 krijgt. Nu lijkt het net of de Zoe (en nog veel andere auto's die van 5 naar 0 zijn gegaan) helemaal niet meer veilig is, terwijl het vooral een zaak is van extra rijhulpjes. Rijhulpjes waarvan ik vind dat als je ze nodig hebt, je eigenlijk sowieso niet moet autorijden, maar goed.
Ik vind het heel jammer, maar die hele EuroNCAP is zijn doel voorbijgeschoten. Feit is gewoon dat elke auto tegenwoordig wel veilig is in de basis. De sterren krijg je gewoon voor nog meer extra veiligheid. Vergelijk het met gewone schoenen of met schoenen met stalen neus gewoon over straat lopen.

De allerbeste chauffeur van de wereld kan ook weleens in een lastige situatie geraken; een medeweggebruiker die niet op zit te letten, een olievlek op de weg, een kat die plots uit de bosjes oversteekt.. in 9.999 van de 10.000 ritjes zou je prima zonder hulpmiddelen uit de voeten kunnen, maar die ene keer dat je het wél nodig hebt zul je blij zijn dat het er op zit.

Het commentaar van NCAP is duidelijk; de airbag deugt niet. Dit is geen geneuzel over passieve veiligheidsgadgets, dit is gewoon duidelijk een écht probleem en ik vind het erg goed dat dit zwakke punt open en bloot komt te liggen (y)
 
Terug
Bovenaan