Autonieuws  |  ‘Nieuwe Volvo coupé op komst’

18 februari 2013  |  17:53  |  Tekst:

Tijdens een besloten presentatie in Gotenburg heeft Peter Mertens, vicepresident R&D bij Volvo, een tipje van de sluier opgelicht van wat het merk de komende jaren van plan is. In die plannen is ook ruimte voor een nieuwe coupé.

Volvo had ons nogal wat te melden in de Volvo Hallen in Gotenburg; niet alleen werd 70 procent van het gamma gefacelift, vicepresident R&D Peter Mertens maakte van de gelegenheid gebruik om alvast een kijkje in de nabije toekomst te nemen. Onder de naam SPA introduceert Volvo een modulair platform, waar uiteindelijk alle modellen van gaan profiteren. De eerste is de nieuwe XC90, die in 2014 op de markt komt. Daarna volgt een nieuwe S80 en V70/XC70 en Mertens liet ons ook een teaserfoto zien van een nieuwe coupé, gebaseerd op dit nieuwe ‘scaleable platform’. Helaas was het ten strengste verboden foto’s te nemen dus we moeten het voorlopig doen met de belofte van Volvo's CEO. Daarmee zou de C70, die in 2002 uit productie ging, weer een opvolger krijgen.

Onder de noemer VEA introduceert Volvo eind 2013 een compleet nieuwe motorenfamilie, bestaande uit ‘one size fits all’ viercilinder turbomotoren van ‘iets minder dan twee liter inhoud’. “Misschien komen er ook nog driecilinders”, voegde Mertens eraan toe. Bij de viercilinders zitten de vermogens tussen de 140 en 280 pk (benzine) en tussen de 120 en 230 pk bij de diesels. Ook komt er een hybride, in het kielzog van de V60 Plug-in. Volgens Mertens werkt Volvo in de toekomst nog met slechts drie verschillende versnellingsbakken: twee handbakken en een achttrapsautomaat.   

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volvo C70 Volvo C70

Peilstok

Ik vind de Range Rover Evoque:

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Aantrekkelijk geprijsd; met onder meer parkeerverwarming Volvo V70 en XC70 Nordic hartverwarmend aanbod ...

AutoWeek Dubbeltest

Volvo S60 Polestar - BMW 435i Gran Coupé

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep