Autonieuws  |  Volkswagen Polo R WRC: snelste Polo ooit!

9 december 2012  |  17:54  |  Tekst:

De Audi A1 Quattro zorgde toch voor wat scheve blikken bij Volkswagen Motorsport: zij wilden ook wel een supersnelle versie van de Polo maken. Uiteindelijk hebben ze het groene licht gekregen en dit is het resultaat: de supersnelle Polo R WRC.

De naam zorgt wellicht voor wat verwarring, maar dit is wel degelijk een straatauto. Onder de kap ligt een 2,0-liter TSI viercilinder. Verschil met de 256 pk sterke Audi A1 Quattro moet er zijn, want de Polo R WRC krijgt 'maar' 220 pk tot z'n beschikking. De kracht gaat naar de voorwielen en schakelen met de hand via een zesbak.

De Polo R WRC heeft zodoende 6,4 seconden nodig voor de sprint naar 100 km/h. De topsnelheid van de super-Polo is 243 km/h. De auto komt met witte lak en grijze en blauwe striping. Achter de speciale 18-inch wielen zien we blauwe remklauwen. Binnenin hebben de alcantara sportstoelen een 'WRC' opdruk en blauwe en zilvergrijze stiksels.

Volkswagen neemt de Polo R WRC ook daadwerkelijk in productie. Wie interesse heeft, moet er wel snel bij zijn, want het betreft een gelimiteerde oplage van 2.500 stuks. De levering start in september 2013, de prijs is nog niet bekend.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen Polo R WRC Volkswagen Polo R WRC

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Alleen bij Wittebrug verkrijgbaar in een zeer beperkte oplage Volkswagen Polo Wittebrug Edition 5 deurs, ...

AutoWeek Dubbeltest

Volkswagen Polo BlueGT - Ford Fiesta Red Edition

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep