Autonieuws

BMW 3-serie GT ongecamoufleerd gesnapt!

3 december 2012  |  09:43  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De LA Auto Show is nog in volle gang, maar elders in het land kijken ze alweer vooruit naar de volgende show, de NAIAS in Detroit. Daar zou zo maar eens de BMW 3-serie GT kunnen staan. Want laten we die auto nu net ongecamoufleerd hebben gespot!

Als we naar de bruine auto kijken, dan lijkt het er toch sterk op dat hier al de definitieve auto rijdt. Het concept met de schuine achterkant kennen we van de 5-serie GT. De auto onderscheidt zich van een reguliere Dreier door een grotere kofferruimte, meer interieurruimte en een hogere instap.

Onder de kap komen de bekende blokken uit de 3-serie te liggen. We rekenen op een 2,0-liter viercilinder turbobenzinemotor (184 of 245 pk) en een 3,0-liter zes-in-lijn (306 pk). Bij de diesels is er waarschijnlijk te kiezen uit een 2,0-liter turbodiesel (143 of 184 pk) en een 3,0-liter zes-in-lijn (258 pk).

Het publieksdebuut van de 3-serie GT vindt -als we naar het ontbreken van de camouflage kijken- dus waarschijnlijk plaats op de NAIAS in januari. Dat zou betekenen dat de auto in het voorjaar van 2013 bij de dealers staat. BMW Nederland kan dit overigens niet bevestigen.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW 3-serie GT Spyshots BMW 3-serie GT Spyshots BMW 3-serie GT Spyshots
BMW 3-serie GT Spyshots BMW 3-serie GT Spyshots BMW 3-serie GT Spyshots
Rij-impressie BMW 330e

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Dubbeltest

BMW 340i - Mercedes-Benz C 400 4Matic

Volg AutoWeek