Na ruim 4 jaar trouwe dienst heb ik mijn V70 Classic Bi-Fuel 140pk bij kmstand 340.000, ingeruild voor een V70 T5 uit 2001.
Het betreft een Duitse import auto welke in 2007 naar NL is gehaald. De auto is voorzien van zowat alle extra "lines" die leverbaar waren (o.a navigatie,telefoon,airco,elektrische en verwarmde stoelen met lederen bekleding, Geartronic,sunroof,geïntegreerde lcd schermpjes in de hoofdsteunen, automatisch niveauregeling op de achteras, 17 inch lm velgen,aparte set velgen met winterbanden etc.)
Nadat op mijn verzoek de auto door een specialist was gechecked en meteen werd voorzien van een verse APK, heb ik de auto gekocht van een particulier bij een (gecontroleerde) kmstand van 161000km. Daarna kon het feest beginnen! Wat rijdt deze auto ontzettend goed!. Ik heb in redelijk wat auto's mogen rijden maar het comfort en de souplesse is ongekend voor het relatief weinige geld wat je voor zo'n gebruikte V70 T5 betaald.
Door de 2.3 turbo motor met 250pk en met, wellicht nog belangrijker, het hoge koppel van 330nm wat klaarstaat tussen de 2400-5200tpm!, is het een ware wolf in schaapskleren. De auto 'doet' 0-100km/h in 7 sec en 0-160km/h in slechts 14 sec, en ook daarna blijft het onbeschoft hard gaan.In no time staan de 250 echte kilometers per uur op de teller die dan inmiddels iets over de 260km/h aangeeft. De paradox is dat al dat geweld gepaard gaat met een totale rust in de auto. Bij constante snelheid is geluid afwezig en alleen bij stevig accelereren hoor je een verslavende en krachtige brom uit het vooronder.
Voor zo'n relatieve zware auto (~1650kg) is het weggedrag best lichtvoetig, de auto zet zich wel duidelijk merkbaar in een bocht en wanneer het te hard gaat grijpt het DSTC (te) snel in.Over de 250pk op alleen de voorwielen is in diverse testen al veel geschreven en geroepen. Ik heb hier zelf geen negatieve ervaringen mee, wellicht dat de Geartronic hier in het voordeel is t.o.v de handgeschakelde versie i.v.m doseren koppeling en gaspedaal.
De recht-uitstabiliteit is fenomenaal ook wanneer het erg hard gaat. Ik denk dat het optionele sport-onderstel (ongeveer 1.5cm dichter bij het asfalt en ietwat hardere dempers) hierop van positieve invloed zijn.
Over het gebruiksgemak kan ik kort zijn, gewoon goed.Je kan er veel in kwijt en door het feit dat ook de voorstoel naar voren kan klappen kan ik bijvoorbeeld een giek van 3.75m meenemen met de achterklep dicht.
De geïntegreerde kinderzitjes in de achterbank zijn ook erg handig, geen gedoe meer met isofix en/of gordels.
De gebruikskosten van een V70 T5 kunnen behoorlijk oplopen, het zijn niet de aanschaf,verzekering of het onderhoud, maar de benzine rekening. Bij constant 130km/h is er weinig aan de hand en is 1 op 10 a 11 haalbaar. Ik daarentegen heb toch redelijk frequent de neiging om de landelijke snelheidslimieten te laten voor wat ze zijn en dat resulteert dan ook vrij snel in een verbruik van rond de 1 op 8. Met deze voorkennis van mijn rijgedrag dan ook maar besloten tot het inbouwen van een LPI installatie zodat de brandstofrekening met mijn rijstijl vergelijkbaar is met die van een Toyota Prius, naja althans bijna dan ;)
De inbouw van een LPi systeem is niet gratis maar met mijn kilometrage van 30.000km per jaar, verbruik op gas 1 op 7 a 8, en de huidige prijzen aan de pomp is de terugverdientijd nog geen jaar. Het Lpi systeem is vakkundig ingebouwd door DE specialist Mesman in Son en Bruegel en ik merk geen verschil tussen het rijden op gas of benzine.
Mijn conclusie is dan ook dat een goede V70 T5 garant staat voor veel gebruiksgemak,veiligheid,comfort en pure snelheid. Al met al een hele goede 'prijs kwaliteits verhouding" heeft, zeker wanneer de auto is voorzien van een gasinstallatie.
Het advies is dan ook bij twijfel --> DOEN!
De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. Sanoma Media Netherlands B.V. (“Sanoma Media”) kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud of eventuele gevolgen ervan. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen. Het is niet toegestaan zonder toestemming van Sanoma Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.
Gebruikers geven Sanoma Media een wereldwijde, niet-exclusieve, royaltyvrije, overdraagbare licentie (met het recht tot sublicentie) voor het commercieel gebruik, de verveelvoudiging, de verspreiding, het maken van afgeleide werken, het tonen en uitvoeren van de gebruikersbijdragen in verband met de verlening van de diensten en anderszins in verband met het aanbieden van de website www.autoweek.nl en aanverwante activiteiten van Sanoma Media, waaronder publicatie in print en het promoten en verder verspreiden van de website (en daarvan afgeleide werken waaronder in print), in welke media-formats en via welke mediakanalen dan ook.
Geef uw mening over schrijfstijl en bruikbaarheid.
Bij tenminste vijf binnengekomen waarderingen krijgt een review een waardering in het overzicht.
Gedragsregels AutoWeek.nl:
Gebruikers zullen geen misleidende, racistische, beledigende, seksistische, discriminerende, bedreigende of anderszins
kwetsende uitingen doen, grof taalgebruik hanteren, misplaatste grappen maken of andere gebruikers op een andere manier
lastig vallen.
Gebruikers zullen elkaar met het nodige respect behandelen. Schelden, beledigen of op de man spelen zijn niet toegestaan.
Ook onrust stoken of berichten die de sfeer bedreigen zijn niet toegestaan.
Het plaatsten van privé-informatie, privécorrespondentie of iemands beeltenis zonder de uitdrukkelijke
toestemming van die persoon is niet toegestaan.
Misleiding, oplichting of je voordoen als iemand anders is niet toegestaan.
Het maken van reclame en het doen van commerciële aanbiedingen is niet toegestaan.
Het is niet toegestaan auteursrechtelijk beschermde foto's te gebruiken of foto's van een webserver zonder
toestemming van de hostende partij.
De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde afkeuren voor plaatsing,
verwijderen of aanpassen. Gebruikers die zich (herhaaldelijk) niet aan bovenstaande regels houden kan de schrijftoegang ontzegd worden.