Het Grote AutoWeek Offtopic-topic! - Terug van ver weggezakt…

Ik weet niet of dit tegen de regels is of niet ;)

mr-bean-middle-finger.gif
 
Ik vind het toch wel heel bijzonder.

Dat ze je auto zien rijden en even door het systeem halen kan, maar dan vielen jullie dus weer op.
Of ze lezen mee op Autoweek.:unsure:
 
Een politie-escorte, toe maar. Anderen moeten daarvoor een plaats op een lijstje verwerven en heel veel gouden bergen beloven, jij hebt (letterlijk) de snelle weg er naartoe gevonden ;)
 
Ik vind het toch wel heel bijzonder.

Dat ze je auto zien rijden en even door het systeem halen kan, maar dan vielen jullie dus weer op.
Of ze lezen mee op Autoweek.:unsure:
Dat doen ze regelmatig, is mij ook een keer over komen. Rijden ze een paar minuten achter je of naast je en dan rijden ze weer door.
 
Dat doen ze regelmatig, is mij ook een keer over komen. Rijden ze een paar minuten achter je of naast je en dan rijden ze weer door.
Ik rijd in een opvallende Subaru maar dat is me echt nog nooit gebeurt.
Wel eens staande gehouden, maar zelfs geen bon...
Met de Subaru 1 flits bon ooit, 57 in de 50 zonder correctie.
Ik werd hard uitgelachen door leden van de Subaru club met mijn grove overtreding.:rolleyes:

1k0.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik ben een keer staande gehouden door een undercover video wagen toen ik 35 km/u te hard op de snelweg reed, in mijn nieuwe auto (30 minuten oud)… dat was meteen m’n grootste overtreding. Moest de videobeelden bekijken in hun auto, alleen geen camera ploeg erbij :rolleyes:
 
Drank? Voor mij geen leuk onderwerp nu want vakantie voorbij.
En ik drink nooit op werkdagen.

Vandaag had ik weer boodschappen gedaan, ruim 7 Euro aan lege statiegeld flessen en blikjes dus viel mee.
Dat de bouwvakkers nu weg zijn merk ik duidelijk aan mijn in te leveren emballage.
 
Drank? Voor mij geen leuk onderwerp nu want vakantie voorbij.
En ik drink nooit op werkdagen.

Vandaag had ik weer boodschappen gedaan, ruim 7 Euro aan lege statiegeld flessen en blikjes dus viel mee.
Dat de bouwvakkers nu weg zijn merk ik duidelijk aan mijn in te leveren emballage.
Dus de bouwvakkers dronken bij jou wel onder werktijd? :p
 
Drank? Voor mij geen leuk onderwerp nu want vakantie voorbij.
En ik drink nooit op werkdagen.
De keuze in alcoholvrij wordt groter en groter, dus drinken kan anno nu ook gewoon op werkdagen :)

Lijkt me weleens leuk, en zelfs 'serieus' samen met m'n teamlead overwogen, om op een drukke vergadering of andere ietwat formele meeting opzichtig een flesje 'bier' (waar de 0.0 niet met koeienletters op staat) te openen, luid klokkend in te schenken, en een even demonstratieve eerste slok met een verzaligde "Aaah" en opvallend restje schuimkraag op de bovenlip af te sluiten :giggle:

(Nog) niet gedaan ... :sneaky:
 
De keuze in alcoholvrij wordt groter en groter, dus drinken kan anno nu ook gewoon op werkdagen :)

Lijkt me weleens leuk, en zelfs 'serieus' samen met m'n teamlead overwogen, om op een drukke vergadering of andere ietwat formele meeting opzichtig een flesje 'bier' (waar de 0.0 niet met koeienletters op staat) te openen, luid klokkend in te schenken, en een even demonstratieve eerste slok met een verzaligde "Aaah" en opvallend restje schuimkraag op de bovenlip af te sluiten :giggle:

(Nog) niet gedaan ... :sneaky:
Ik heb van die blikjes overzet hoezen, dus Cola hoes voor bierblikje.
Andersom bestaat helaas niet anders had je die kunnen gebruiken.:)

Can covers heten die dingen.
 
Nee niet aangehouden hoor, paar minuten gevolgd en uiteindelijk na lang naar binnen kijken doorgereden.

Ik zwaaide uitbundig. Dat kon m’n vrouw niet waarderen :p
Volgende keer zo'n flesje 0.0 bij de hand houden, demonstratief aan je mond zetten en je vrouw ook een slokje aanbieden? :cool:
 
De keuze in alcoholvrij wordt groter en groter, dus drinken kan anno nu ook gewoon op werkdagen :)

Lijkt me weleens leuk, en zelfs 'serieus' samen met m'n teamlead overwogen, om op een drukke vergadering of andere ietwat formele meeting opzichtig een flesje 'bier' (waar de 0.0 niet met koeienletters op staat) te openen, luid klokkend in te schenken, en een even demonstratieve eerste slok met een verzaligde "Aaah" en opvallend restje schuimkraag op de bovenlip af te sluiten :giggle:

(Nog) niet gedaan ... :sneaky:
Ik weet bv. van Whisky dat er flesjes van 5 cl. bij Gall&Gall te krijgen zijn als je eerst een sampletje wil proberen. Past ook in je binnenzak. ;)

Heb er trouwens nu een paar dagen opgelet, maar ik krijg hier iedere avond de banner van Ziggo Sport!

1. Ik kijk geen Ziggo Sport.
2. Ik Google nooit op Hélenè Hendriks. :unsure:
 
De keuze in alcoholvrij wordt groter en groter, dus drinken kan anno nu ook gewoon op werkdagen :)

Lijkt me weleens leuk, en zelfs 'serieus' samen met m'n teamlead overwogen, om op een drukke vergadering of andere ietwat formele meeting opzichtig een flesje 'bier' (waar de 0.0 niet met koeienletters op staat) te openen, luid klokkend in te schenken, en een even demonstratieve eerste slok met een verzaligde "Aaah" en opvallend restje schuimkraag op de bovenlip af te sluiten :giggle:

(Nog) niet gedaan ... :sneaky:

Stiekem zit er wel degelijk alcohol in 0.0 dranken, maar dat is 0,5 of minder... dus nee dit mag nog steeds niet :LOL:
En ja je kunt er nog steeds voor ontslagen of geschorst worden... helaas....

Maar ik snap de verleiding om zon geintje uit te halen wel :ROFLMAO:

@Carkiller zoveel stress van de verbouwingen dat je je flink moed hebt ingedronken elke dag?
 
Stiekem zit er wel degelijk alcohol in 0.0 dranken, maar dat is 0,5 of minder... dus nee dit mag nog steeds niet :LOL:
En ja je kunt er nog steeds voor ontslagen of geschorst worden... helaas....
't Is nog verwarrender dan dat, het verschilt sterk per land wat nog "alcoholvrij" genoemd mag worden. Volgens Wikipedia:
Alcoholvrije bieren mogen in Nederland tot 0,1% alcoholbevatten (alcoholarme bieren niet meer dan 1,2%). Alcoholvrije bieren bevatten zodoende vijftig maal minder alcohol dan het alcoholpercentage van een gemiddelde pils(5%). In vergelijking met gewoon bier levert het drinken van een liter alcoholvrij bier daardoor geen noemenswaardige alcoholconcentratie in het bloed op. De kleine concentratie alcohol die in het bloed terechtkomt, kan snel door de lever worden afgebroken. In andere landen ligt het maximumpercentage op 0,5% (België), 1% (Spanje) of 1,2% (Frankrijk en Italië).
Is heel erg opletten dus bij buitenlandse 'alcoholfrei' bieren, Duitsland zit meen ik op één lijn met onze Belgische vriend(inn)en. Begrijp nu trouwens ook beter waarom wij ons zo op de borst kloppen als 'nuchtere Hollanders' ;)

Kan me eigenlijk niet voorstellen dat voor een rechter een ontslag om alcholvrij volgens de Nederlandse normen stand zou houden, maar het levert sowieso gedoe op en als het (te) duidelijk provocatief bedoeld is geweest kon dat ook weleens tegen je werken :confused:


(edit) De Duitse norm is idd ook 0,5%
Bier, das nicht mehr als 0,5 Volumenprozent Alkohol enthält, darf in Deutschland als alkoholfreies Bier deklariert werden
(bron: br.de)
 
Laatst bewerkt:
Shandy wordt niet als alcoholhoudend verkocht... krijg je gewoon mee zonder leeftijdscheck. Maar dat is stiekem dus ook 0,5% max...
Valt voor de wet ook niet onder de alcoholhoudende dranken.
Dus wikipedia klopt niet...

Overigens is inderdaad de suggestie van alcohol vaak al reden genoeg om problemen te krijgen op je werk.
Net zoals dat oom agent je toch even staande zal houden als je zon 0.0 bier flesje in de auto leeg drinkt.
Terwijl dat bij shandy niet snel zal gebeuren.

Eigenlijk best vreemd, aangezien shandy meer alcohol dan 0.0 bier kan bevatten :ROFLMAO:

Bizar trouwens dat italie en frankrijk op 1.2 % zitten... dan heb je dus ook een hoop rose bieren(vloeken in de franse wijnkerk) en mixdrankjes en ciders die daar alcoholvrij zouden kunnen zijn... bijzonder.

Duitsland zit idd ook op 0,5 ik haal daar wel eens wat (ik woon op steenworp afstand van de grens), zit stiekem altijd wel wat in, staat ook netjes op de fles.
 
Laatst bewerkt:
Gaat weer goed over alcohol
Ja, blijft toch interessant dat we alcoholgebruik zo normaal vinden, terwijl we ander gebruik sneller vervloeken, in het algemeen. Heb ik zelf ook.

Overigens heb ik begrepen dat 0.0 inderdaad iets alcohol mag bevatten, maar alcoholvrije dranken niet, daar gaat die 0,1% dan over vermoed ik. 0.0 is wellicht tot 0,5%
Ze spelen het gewoon slim. 0,45% is zowel 0% als 0,5% en van die 0% maken ze dan 0,0% al klopt dat wiskundig gezien niet natuurlijk:p
 
Alcohol en nicotine (roken) zijn dan ook de meestgebruikte drugs ter wereld.
De negatieve gevolgen ervan hebben ook veel meer impact dan dat in verhouding relatief klein groepje mensen dat andere verdovende middelen gebruikt.

Eigenlijk zou het allemaal niet moeten mogen. Maarja vroegah was bier hygienischer om te drinken dan het drinkwater waar je allerlei ziektes van kon krijgen. Toen gaven ze het zelfs aan babys... dus het zit iets teveel ingeburgerd... :LOL:
 
Shandy wordt niet als alcoholhoudend verkocht... krijg je gewoon mee zonder leeftijdscheck. Maar dat is stiekem dus ook 0,5% max...
Valt voor de wet ook niet onder de alcoholhoudende dranken.
Dus wikipedia klopt niet...
Da's toch echt te kort door de bocht (niet te verwarren met het bocht, over drank gesproken ;)) . Veel andere bronnen melden exact hetzelfde, bijvoorbeeld ook de Consumentenbond

Alcoholvrij betekent dat er helemaal geen alcohol in zit.​

Fabel - In Nederland mogen bieren tot 0,1% alcoholvrij heten. Veel merken laten met de term 0.0 zien dat er helemaal geen alcohol in het bier zit. Voor buitenlands bier dat in Nederland wordt verkocht zijn de regels anders. Het Duitse Warsteiner en Erdlinger ‘alcoholfrei’ bier bevatten bijvoorbeeld 0,5% alcohol. Wil je helemaal alcoholvrij, lees dan dus goed het etiket voor je het blikje of flesje opentrekt.
en NOS.nl zelfs dit jaar nog
In Nederland mag bier alcoholvrij heten als er tot 0,1 procent alcohol in zit, bij wijn is dat 0,5 procent. Daarboven, tot 1,2 procent, heet het alcoholarm.

Overal andere regels​

Maar in de rest van Europa gelden andere regels. In Duitsland en België mag drank alcoholvrij worden genoemd met een percentage tot 0,5, in Spanje tot 1 procent en in Italië en Frankrijk zelfs tot 1,2 procent. Die producten worden ook in Nederland verkocht, wat betekent dat er hier in supermarkten 'alcoholvrij' bier ligt met meer dan een procent alcohol erin.
Daarnaast geldt in heel Europa de regel dat drank met een alcoholgehalte tot 0,5 procent non-alcoholic mag heten
 
Laatst bewerkt:
Dat vond ik idd verrassend in het NOS-bericht, dat in Nederland kennelijk verschillende grenzen gelden voor bier en voor wijn :unsure:
Ook het verschil tussen de kreten "alcoholvrij" en "non-alcoholic" is eigenlijk vrij bizar o_O
 
Ik denk dat de term Bier het verschil is...
Doet me denken aan volgende mop:

De drie directeurs van Maes, Heineken en Jupiler nemen elke morgen om 10 over 7 de trein naar het werk. Op een zekere morgen is er een serieuze vertraging en ze besluiten samen iets te gaan drinken. Ze stappen een café binnen waar ze meer dan 120 verschillende bieren hebben.

De directeur van Maes roept : "Patron, een Maes alstublieft."
Daarna vraagt de directeur van Heineken: "Hallo, barman, kan jij mij een Heineken serveren alsjeblief?".
Dan is het de beurt aan de directeur van Jupiler: "Patron, doe mij ook maar een Heineken!" De directeurs van Maes en Heineken verschieten en kijken elkaar verwonderd aan. Plots zegt die van Heineken: "Man, hoe kan dat nu? jij bent directeur van Jupiler en jij bestelt een Heineken ?

"Wel, ja,"zegt de directeur van Jupiler, op zijn uurwerk kijkend, 't Is nog wat vroeg om bier te drinken !"
 
Pobresh:

"@Carkiller zoveel stress van de verbouwingen dat je je flink moed hebt ingedronken elke dag?"

Man, als ik dagelijks drink kan je me opvegen.
Misschien meer gedronken wegens meer tijd door de vakantie, maar stress door de bouwvakkers (die er voornamelijk in juli waren) zeker niet.
Maar die drinken veel, los van alcoholisch. Soms als ze naar huis gingen en niet hoefden te rijden op vrijdag ook een biertje van mij.
En in de laatste tijd dus niet meer aan het werk bij mij in huis, al lang bij een ander.
 
Doet me denken aan volgende mop:

De drie directeurs van Maes, Heineken en Jupiler nemen elke morgen om 10 over 7 de trein naar het werk. Op een zekere morgen is er een serieuze vertraging en ze besluiten samen iets te gaan drinken. Ze stappen een café binnen waar ze meer dan 120 verschillende bieren hebben.

De directeur van Maes roept : "Patron, een Maes alstublieft."
Daarna vraagt de directeur van Heineken: "Hallo, barman, kan jij mij een Heineken serveren alsjeblief?".
Dan is het de beurt aan de directeur van Jupiler: "Patron, doe mij ook maar een Heineken!" De directeurs van Maes en Heineken verschieten en kijken elkaar verwonderd aan. Plots zegt die van Heineken: "Man, hoe kan dat nu? jij bent directeur van Jupiler en jij bestelt een Heineken ?

"Wel, ja,"zegt de directeur van Jupiler, op zijn uurwerk kijkend, 't Is nog wat vroeg om bier te drinken !"
Als ik Heineken krijg vraag ik altijd waar het evenement is. Want waterig evenementenbier.
 
Pobresh:

"@Carkiller zoveel stress van de verbouwingen dat je je flink moed hebt ingedronken elke dag?"

Man, als ik dagelijks drink kan je me opvegen.
Misschien meer gedronken wegens meer tijd door de vakantie, maar stress door de bouwvakkers (die er voornamelijk in juli waren) zeker niet.
Maar die drinken veel, los van alcoholisch. Soms als ze naar huis gingen en niet hoefden te rijden op vrijdag ook een biertje van mij.
En in de laatste tijd dus niet meer aan het werk bij mij in huis, al lang bij een ander.
Het was als geintje bedoeld ;)

Bouwvakkers krijgen van mij niks. Hooguit een ijsje en onbeperkt water als het warm is.
Ik ben geen bedrijfskantine. :unsure:


Heineken is rioolwater. Kijk maar eens naar een satelietfoto van de brouwerij in Zoeterwoude aan de noordoost kant in de hoek.
 
Ja, blijft toch interessant dat we alcoholgebruik zo normaal vinden, terwijl we ander gebruik sneller vervloeken, in het algemeen. Heb ik zelf ook.
Tsja uiteindelijk is het bij alle genotsmiddelen geniet maar met mate :). Al blijf ik braaf bij de alcohol. Verder moet iedereen het zelf weten

Impact van overige genotsmiddelen op mens (moord, uitbuiting, ellende) en natuur (dumpen) is vrij grof.
 
Het was inderdaad erg warm dus koud water kregen ze zeker.
En ook ijsje af en toe, koffie, koekjes...

Je kent mij niet, maar als je bij mij op bezoek komt ga je rollend naar huis en ook waarschijnlijk niet meer met de auto. ;)
Ik kook ook graag eten voor mijn gasten.
 
Ik ben gezegend met het hebben van geen smaak. Gabberhouse, frikandellen, Beethoven, biefstuk, het is me allemaal om het even. En stiekem verdenk ik veel 'kenners' van hetzelfde, voorbeelden:

Eigenaresse van Alfa bier dronk elke dag een biertje om het keuren blabla.. In tv-show deed ze blinde test om haar eigen biertje (het lekkerste) biertje te herkennen: ze koos het verkeerde merk.

Houtskoolsmaak op de barbeque: Weber heeft dit laten onderzoeken, de elektrische barbecue geeft dezelfde smaak, de smaak komt namelijk van de rook van de verbranding van vetten.

Sterrenrestaurant: Alleen de beste producten, leveranciers, bereiding, bla bla.. Okee ik kan hier best een eind in mee gaan. Maar een tomatenstruik of koe in het zonnetje bij boer A of B. Kan je dan het verschil proeven!?! Ik zet hier echt grote vraagtekens bij. Ik proef nul verschil, ja natuurlijk is het misschien wat knapperiger bereid en netter opgediend en wat meer 'ambiance', maar vervolgens lees je weer dat zo'n straatstand ook een ster krijgt.. Ik weet het niet hoor.

Zo even wat olie op het vuur ;)
 
Je kent mij niet, maar als je bij mij op bezoek komt ga je rollend naar huis en ook waarschijnlijk niet meer met de auto. ;)
Ik kook ook graag eten voor mijn gasten.
Je kent mij niet.
Ik drink zelden tot nooit. ;) En rollen kan ik nu ook al... :(

@Vorq Het verschil tussen een plaatgrill en een roostergrill is er wel degelijk...
Maar een electrische vs gas of houtskool bbq zal het verschil inderdaad niet zijn. Al heb je bij houtskool wel meer kans op rechtsteekse verbranding door de vlam. De niet-gelijke garing zorgt ook voor smaakverschillen in het vlees zelf.

Over tomaten gesproken: Proef het verschil maar eens tussen kas-tomaten en zongekweekte tomaten uit warme landen. Dat verschil proef je echt wel.

Een deel is uiteraard altijd marketing. En er zitten ook echt wel onderlinge verschillen tussen producten.
Daarnaast zijn veel producten geschikt gemaakt voor massaproductie of "vernederlandst" met daarbij zo laag mogelijke kosten. Daar krijg je ook flinke kwaliteitsverschillen door.
 
@Vorq:

Tja, eten en drinken.

Zat in Spanje, lekker op het terras in de zon onder de druiventrossen.
Kregen glaasje honing rum, heerlijk. Fles gekocht bij het restaurant voor thuis, en je raad het al.
Smaakte thuis wel, maar niet te vergelijken met de beleving in Spanje.

Ook goedkoop, simpel eten kan geweldig zijn, naast de kwaliteit zijn er nog heel veel andere factoren.
Maar dat bedoel je waarschijnlijk ook met wat je schreef.
 
@Vorq:

Tja, eten en drinken.

Zat in Spanje, lekker op het terras in de zon onder de druiventrossen.
Kregen glaasje honing rum, heerlijk. Fles gekocht bij het restaurant voor thuis, en je raad het al.
Smaakte thuis wel, maar niet te vergelijken met de beleving in Spanje.
Hadden wij ook met Pastis uit Frankrijk. Aperol lust ik hier trouwens wel graag, niet alleen in Frankrijk.
 
Je bedoelt "kan een vrouw bevriend zijn met een man, zonder dat er meer is?"
Die discussie heb ik al dikwijls gevoerd :D

Ideaal onderwerp voor tijdens een avondje op café ;)
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan