Rutger DC

Asfaltkampioen
1741fe11.jpg


large_04.jpg


large_05.jpg


large_02.jpg


large_03.jpg
 
Nogal een voorspelbare evolutie van de 500 zoals we die al 271 jaar kennen, maar ziet er (dus) niet slecht uit. Enkel die booskijkers voor hadden wat mij betreft niet zo gehoeven, die geven het normaal zo vrolijke karretje meteen zo'n norse blik.:(
 
Die boze blik vindt het merendeel van de 500 klanten niet leuk gok ik. Die kopen m juist omdat het de laatste auto is die zo'n sympathiek gezichtje heeft.
 
Barri zei:
Die boze blik vindt het merendeel van de 500 klanten niet leuk gok ik. Die kopen m juist omdat het de laatste auto is die zo'n sympathiek gezichtje heeft.

En plastic wimpertjes bieden in dit geval ook geen soelaas.
 
Ziet er leuk uit, wel voorspelbaar en had ook wel iets futuristischer mogen ogen.
Hoop vooral dat de kwaliteit van het interieur beter is geworden, want dat is bij de huidige echt zeer bedroevend.
 
Verder wel echt geslaagd overigens. Die kan zo weer jaren mee. En toch geen achterdeurtjes?
Dashboard vind ik top!
 
Knappe ontwikkeling. Ik hield m'n hart al vast wat Fiat met de 500 ging doen. Ik moet ook nog wel wat wennen aan de voorkant, maar verder echt top. En wauw, dat interieur, dat had de 500 echt wel nodig.
Heerlijk karretje!
 
Wat een geweldig ding weer! Achterlampen vind ik overigens niet heel super. Interieur oogt een stuk fraaier
 
En een oranje en opvallend paarse:

https://www.youtube.com/watch?v=yy1ADQUqp10
 
In Italië gaat de (full-spec) 500e cabriolet launch edition, "La Prima", maar liefst € 37.900,- kosten.
Lengte wordt 361 cm (+6), breedte 169 cm (+6), wielbasis 232 cm (+2).
Hij krijgt een 87 kW elektromotor, een 42 kWh lithium-ion accu en een WLTP range van 320 km.
Laden kan met 85 kW waarmee je in 5 minuten 50 km range kunt laden, en 85% vol in 35 minuten.
Topsnelheid is begrensd op 150 km/h, 0-100 km/h acceleratie duurt 9,0 seconde.
Hij krijgt drie rijstanden: Normal, Range en Sherpa. Met Range kun je met het rechterpedaal zowel accelereren als remmen, en Sherpa garandeert dat je je bestemming of een laadstation bereikt zonder stil te vallen, o.m. door de topsnelheid te beperken tot 80 km/h.
De akoestische waarschuwing voor voetgangers tot 20 km/h is een muziekdeuntje (Amacord van Nino Rota).
 
Groot accupakket en flinke actieradius voor het formaat auto, maar die prijzen zijn wel erg pittig - de Honda e is ineens niet zo schreeuwend duur meer... De grotere Mini Cooper SE lijkt zelfs vergelijkenderwijs een behoorlijke aanbieding. Ben benieuwd naar wat de instapuitvoeringen hier gaan kosten.
 
Als je kijkt naar de prijslijst van de huidige 500 en het prijsverschil tussen de gewone en de cabrio plus het prijsverschil tussen de Pop en de Dolcevita, dan kan er zo maar 10.000 euro vanaf om bij de voordeligste uitvoering met vast dak te komen.

Er komen overigens ook drie speciale varianten, de Bulgari (knaloranje), Giorgio Armani (mat charcoal grijs) en Kartell (kobaltblauw), die zullen nog wel wat meer kosten dan de La Prima. De officiële presentatie is morgen in Milaan (zou het niet handiger zijn om het in Turijn te doen, als Milaan in het epicentrum van het coronavirus ligt?).
 
Die speciale varianten zijn 'one-offs' voor het goede doel.

"Fiat creëerde ook drie ‘one-offs’ om de introductie van de derde generatie Fiat 500 extra kracht bij te zetten. In samenwerking met bedrijven Armani, Bvlgari en Kartell zijn drie exclusieve, eenmalige conceptcars op basis van de nieuwe Fiat 500 gebouwd.

De opbrengst van de verkoop van deze drie unieke modellen – de 500 Giorgio Armani, de B.500 ‘MAI TROPPO’ door Bvlgari en de 500 Kartell – gaan naar één van Leonardo di Caprio’s milieuorganisaties. Want ohja, ook Leonardo heeft zich aangesloten bij Fiat als promotor van de nieuwe Fiat 500.

Kenmerken Fiat 500 Giorgio Armani: grijsgroene kleur met zijde-effect, een ‘GA’-logo op de wielen en de softtop, amberkleurige ruiten, ‘greyge’-kleurig leder met wollen microchevron-banen, een sierpaneel in het dashboard met een laagje hout en dunne aluminium sierelementen

Kenmerken Fiat B.500 ‘MAI TROPPO’: gelakt in saffraankleurige parelmoerverf waarin goudpoeder is verwerkt afkomstig van restjes die bij de productie van sieraden vrijkomen, opvallende wielen, een ‘juweel’-embleem in gepolijst goud, een B.500-logo voorzien van diamanten in pavézetting, een dashboardpaneel bekleed met zijden Bvlgari-sjaals, groenblauw lederen bekleding met ‘Diva’-borduurwerk, gouden details en stroken van Bvlgari-sjaals en drie halfedelstenen (amethist, topaas en citrien) midden op het stuurwiel.

Kenmerken Fiat 500 Kartell: gespoten in Kartell-blauw en een milieuvriendelijke chroomverf. Opvallend is het polycarbonaat – gerecycled uit paraboollampen – gebruikt is in de grille, wielen en spiegelkappen. Op het dashboard past Fiat een Kabuki-patroon toe, geïnspireerd op de Kabuki-lamp. De plastics in het interieur zijn gemaakt van 100 procent gerecycled polypropyleen."

Nieuwe Fiat 500: alles wat je moet en wilt weten
 
QeM1eS9.jpg


vIP1FoI.jpg


cok9XLm.jpg


h058LMJ.jpg


D6A4xZ2.jpg


sXvYLki.jpg


3xMzo0z.jpg


8jXYnXm.jpg


vqaXHPs.jpg


vHcSSzE.jpg


nZaFDQV.jpg


fyGuv09.jpg


1OfsB6v.jpg


x3GRZep.jpg


dacLehf.jpg


7YzykYT.jpg


VS1dhQ7.jpg


LQVzq3P.jpg


Alle foto's 500 la Prima: https://www.netcarshow.com/fiat/2021-500_la_prima/

SmjWc4u.jpg


Alle foto's 500 Mai troppo Concept (oranje): https://www.netcarshow.com/fiat/2020-500_mai_troppo_concept/
Alle foto's 500 Kartell Concept (paarse): https://www.netcarshow.com/fiat/2020-500_kartell_concept/
 
Verrassend, hopelijk is deze generatie EV 500 wél kosten dekkend?

Ik denk dat het met de 'booskijkers' wel meevalt.. Ik erger mij meer aan de positionering van het linker ruitenwisserblad. Dat ligt niet horizontaal op de ruit.. de linker punt die omhoog staat.. geen gezicht wat mij betreft.
 
Laat 'm iets verder doorlopen in een 127 achtige achterkant, en dan kun je iets krijgen als deze concept:

fiat-127-redesigned-for-the-21st-century-photo-gallery_7.jpg
 
Geweldig leuke auto, maakt de 500 nog aantrekkelijker, zeker nu het een EV is.

@Straatos: Kun je de relevantie uitleggen? Dit gaat over de 500, niet over een render van een hobbyist.
 
@Straatos: mooie concept die van mij zo op straat mag komen.
Maar het verband dat jij probeert te leggen met dit topic slaat werkelijk nergens op.
Behalve het merk en het feit dat het een retro-model is, zie ik echt geen énkel verband met de 500. Oh ja, beiden 3-deurs. Misschien de oude Panda ook op de hoop gooien?
 
Waarom wordt er nou gereageerd op een bericht van 2 maanden geleden en niet op het bericht van vandaag? :confused:
 
Wouter82 zei:
Waarom wordt er nou gereageerd op een bericht van 2 maanden geleden en niet op het bericht van vandaag? :confused:
Is er dan een regel die zegt dat je alleen op de laatste bijdrage mag reageren? :confused:
 
Wel frappant, net alsof die boos is omdat die zijn zin niet heeft gekregen. :p

"Ik wilde geen facelift" "buuh boos"
 
Zonder die ledstrip vind ik nors een goede omschrijving inderdaad. Met ledstrip vind ik hem vooral wat slaperig kijken... Het 'stoere booskijkeffect' wat waarschijnlijk de bedoeling was ontgaat mij in elk geval.
 
647y3azb2rzl_800.jpg


rgwy29obi4zc_800.jpg


228yfjbb72ia_800.jpg


6mwydgfbpuuw_800.jpg


r08y15wb3qmf_800.jpg


fl2yaggbatk7_800.jpg


[size=medium]Fiat 500 leverbaar als Launch Edition[/size]

8 juni 2020 | De elektrische Fiat 500 wordt leverbaar als "Launch Edition". De 500 'la Prima' hatchback, inclusief Easy Wallbox, kost 35.900 euro (exclusief geldende milieu-stimuleringsmaatregelen). Hij onderscheidt zich door zijn panoramische glazen schuifdak. De achterkant heeft een "klassieke" achterklep en een nieuwe, nu meer uitgesproken spoiler, om de efficiëntie te verbeteren. De drie op de fundamentele elementen van de natuur geïnspireerde kleuren waarin de hatchback uitgerust kan worden zijn: Ocean Green (parelmoerachtig) dat doet denken aan de zee; Mineral Grey (metallic) voor de aarde; en Celestial Blue (drielaags) voor de lucht. Verder is de auto onder meer voorzien van full LED-koplampen, 17-inch diamantgeslepen wielen, verchroomde inzetstukken op de zijpanelen en dashboard- en stoelbekleding in eco-leer.

Lithium-ion-accu's met een capaciteit van 42 kWh geven de New 500 een actieradius van maximaal 320 km in de WLTP- cyclus. Om de laadtijd te optimaliseren, is de elektrische New 500 uitgerust met een 85 kW-snellaadsysteem waarmee het accupakket snel kan worden opgeladen. Het kost bijvoorbeeld 5 minuten om een voldoende energiereserve op te bouwen om 50 kilometer te rijden. En in 35 minuten kan de snellader de accu's tot 80% opladen. De Combo 2-aansluiting op het rechterachterspatscherm van de auto verzorgt de stroomvoorziening van de snellader, waarbij zowel wissel- als gelijkstroom kan worden gebruikt. Mogelijkheden voor het thuis opladen zijn ook beschikbaar.

De introductieversie van de New 500 wordt geleverd met een Easy Wallbox, een thuisoplaadsysteem dat op een gewoon stopcontact kan worden aangesloten. ENGIE EPS heeft dit systeem exclusief voor FCA ontwikkeld. Het zal gelijktijdig met de introductie van het model in Europa op de markt worden gebracht. Het betreft een 'plug-and-charge'-oplossing die via Bluetooth kan worden bediend en de mogelijkheid biedt om de 500 thuis met maximaal 2,3 kW-laadvermogen op te laden. Bovendien is de Easy Wallboxvoorbereid voor een upgrade van het vermogen naar 7,4 kW, waardoor het accupakket thuis in iets meer dan 6 uur volledig is op te laden. Het model wordt geleverd met een Mode 3-kabel voor het opladen vanuit het openbare stroomnet.

Om de prestaties en het energieverbruik op de rijstijl van de bestuurder te kunnen afstemmen, heeft de volledig elektrische New 500 hatchback drie rijmodi: Normal, Range en Sherpa. De Sherpa-rijmodus beïnvloedt verschillende componenten teneinde het energieverbruik tot een minimum te beperken en wel zodanig dat de door de bestuurder op het navigatiesysteem ingestelde bestemming of het dichtstbijzijnde laadstation ook daadwerkelijk kan worden gehaald. Net als een Himalaya-sherpa, die de hele expeditie leidt en naar de bestemming brengt, past deze rijmodus verschillende parameters aan: maximum snelheid, die tot 80 km/h wordt beperkt, gasrespons, om het energieverbruik te beperken, en uitschakeling van de klimaatregeling en de stoelverwarming (de bestuurder kan deze functies echter op elk moment activeren).

De modus 'Normal' benadert zo dicht mogelijk het rijden met een auto die van een normale verbrandingsmotor is voorzien. De 'Range'-modus activeert de functie 'rijden met één pedaal'. Door deze rijmodus te selecteren, kan zowel de snelheid als het afremmen van de New 500 praktisch alleen met het gaspedaal worden geregeld. In feite veroorzaakt het loslaten van het "gas"-pedaal een veel grotere vertraging dan bij het op de motor afremmen van een auto met verbrandingsmotor. Het heeft bijna hetzelfde effect alsof op het rempedaal wordt gedrukt. Het rempedaal moet echter wel worden gebruikt om de auto volledig tot stilstand te brengen, maar in het dagelijks gebruik is het met een beetje ervaring mogelijk om nagenoeg alleen het acceleratiepedaal te gebruiken.

De elektromotor heeft een vermogen van 87 kW en levert een (begrensde) topsnelheid van 150 km/h, een acceleratie van 0-100 km/h in 9,0 seconden en van 0-50 km/h in 3,1 seconden.

De 500 "la Prima" hatchback heeft een naar voren gerichte camera. Deze bewaakt zowel in de lengte als in de breedte, alle zones van de auto. Het Intelligent Adaptive Cruise Control (iACC)-systeem remt of versnelt de auto in reactie op het gedrag van andere weggebruikers: auto's, fietsers en voetgangers. Lane Centering houdt de auto in het midden van de rijstrook, vooropgesteld dat de markeringen duidelijk te herkennen zijn. Intelligent Speed Assist leest de langs of boven de weg vermelde snelheidslimieten en adviseert de bestuurder zich eraan te houden, terwijl Urban Blind Spot met ultrasone sensoren werkt om de dode hoeken te bewaken en met een driehoekig waarschuwingslicht in de buitenspiegel waarschuwt voor obstakels. Dan is er nog Attention Assist, een functie die waarschuwingssignalen op het display geeft en de bestuurder bij concentratieverlies adviseert te stoppen om een pauze te nemen. Tenslotte is de nieuwe Fiat uitgerust met 360°-sensoren die een drone-beeld van de auto en omgeving geven om aanraking met obstakels te vermijden bij het parkeren of het uitvoeren van moeilijke manoeuvres.

De New 500 is voorzien van het nieuwe connectiveitsplatform UConnect 5-infotainmentsysteem. Het is ontwikkeld met het idee om klanten een compleet nieuwe gebruikerservaring te bieden. FCA maakt hiertoe gebruik van het Android Auto-besturingssysteem. Zo kan gebruik worden gemaakt van widgets om de weergave van functies en apps te configureren. Apple CarPlay is al draadloos beschikbaar en het systeem is ook voorbereid om dezelfde functionaliteit voor Android Auto te bieden.

UConnect 5 in combinatie met de Telematic Box Module en de verplichte noodoproepfunctie biedt klanten een aantal connectiviteitsdiensten:

• My Assistant: een systeem dat de klant verbindt met een assistent om hulp te vragen bij pech en ondersteuning te krijgen voor het oplossen van problemen. De klant ontvangt ook een controlerapport per e-mail met informatie over de huidige status van de auto.
• My Remote: vanaf hun smartphone kunnen klanten het laadniveau van het accupakket controleren en het opladen tijdens de voordeligste tijdvakken plannen. Andere op afstand te regelen functies zijn: het zoeken van de exacte locatie van de auto, het vergrendelen en ontgrendelen van de portieren, het in- en uitschakelen van de verlichting en het programmeren van de airconditioning.
• My Car: een functie om de conditie van de auto te controleren, met directe controle van diverse parameters, variërend van bandenspanning tot onderhoudsschema.
• My Navigation: via de mobiele app kan de bestuurder de bestemming naar het navigatiesysteem van de auto zenden, de route opzoeken, de verkeerssituatie en het weer onderweg bekijken, evenals de aanwezigheid van snelheidscamera's. Ook kunnen op de kaart oplaadpunten in de buurt worden opgezocht die met het huidige laadniveau van de accu's te bereiken zijn. De kaarten worden online bijgewerkt en zijn altijd up-to-date.
• My Wi-Fi: een hotspot die tot acht elektronische apparaten met het internet verbindt, net als thuis. Met My Wi-Fi kan ook met de auto worden gecommuniceerd via de spraakondersteunings-technologie van Amazon Alexa.
• My eCharge: om laadsessies te beheren bij openbare laadpunten of via uw wallbox thuis.
• My allert: via deze functie worden klanten onmiddellijk op de hoogte gebracht als hun auto wordt gestolen. Wanneer de diefstal door de politie wordt bevestigd, biedt de klantenservice assistentie bij het opsporen van de auto.
• Zodra het portier wordt geopend, is de mobiele telefoon binnen vijf seconden verbonden. Er hoeft ook geen laadsnoer meer te worden gebruikt. De introductieversie beschikt over het 'Natural Language-interfacesysteem', met spraakherkenning, zodat de bestuurder met de auto kan praten om parameters te regelen, de klimaatregeling in te stellen en zijn favoriete muziek te kiezen.

Om zonder enige verplichtingen interesse te tonen en om op de hoogte gehouden te worden, of om als eerste de mogelijkheid te krijgen om de 'la Prima' hatchback te bestellen, gaat men naar de website Fiat.nl. De vereiste stappen zijn snel uit te voeren: gewenste kleur kiezen, registreren en dealer aanklikken. Het unieke en exclusieve systeem gebruikt de postcode om te zien of ter plekke milieu-stimuleringsmaatregelen gelden en vermeldt vervolgens de uiteindelijke prijs. De prijs van de New 500 'la Prima' Cabrio, inclusief Easy Wallbox, is € 35.900 (exclusief geldende milieu-stimuleringsmaatregelen).

Bron: https://www.autozine.nl/fiat/nieuws/fiat-500-leverbaar-als-launch-edition
 
Geslaagde opvolger voor de huidige 500. Het interieur staat ook op een veel hoger niveau, erg mooi. Schitterende kleur ook dat Ocean Green.
Ook de elektrische versie lijkt erg volwassen. Voor een prijs gelijkaardig aan de Mini krijg je een mooie wagen(sic), wat minder vermogen maar wel een 'volwassen' range.
 
der Magistrat zei:
Wat dan ook wel weer mag voor een goede €35000, dat dan ook wel weer.

Goedkoop is 'ie zeker niet, maar als de instapuitvoeringen ongeveer 28.000 euro gaan kosten (wordt elders genoemd) en er dan nog 4.000 euro subsidie vanaf gaat, dan is het ineens best te overzien. Maar het zou toch mooi zijn als die prijzen in de loop der jaren nog een stuk gaan dalen, want het blijft een enorme meerprijs ten opzichte van de (oude) 500 met verbrandingsmotor.

Particulieren zullen 'm echter wel vooral leasen (of zakelijk leasen).
 
Vind het een stoer wagentje. Fiat geeft aan ook met een versie te komen met meer bereik. Stond in Autoweek van deze week.
 
Mooie en waardige opvolger. Jammer dat ze dat tweespraak stuurtje niet eerder hebben toegepast voor het retro-gevoel.
 
De nieuwe Fiat 500 is er in Frankrijk nu ook als France Edition. Het is de volgende tot 500 exemplaren gelimiteerde serie na de La Prima. Zo luxe als de La Prima is de France Edition niet, maar de prijzen liggen dan ook € 5.000 lager en komen uit op € 29.900 voor de hatchback en € 32.900 voor de 'cabriolet'. In Frankrijk gaat daar overigens nog € 7.000 subsidie vanaf. Mocht er in Nederland een vergelijkbare uitvoering komen (de Koninkrijk der Nederland Edition of zo, zal de prijs op € 30.900 exclusief subsidies uitkomen.

S7-nouvelle-fiat-500-electrique-une-france-edition-a-29-900-eur-634627.jpg


S7-nouvelle-fiat-500-electrique-une-france-edition-a-29-900-eur-634623.jpg


S7-nouvelle-fiat-500-electrique-une-france-edition-a-29-900-eur-634624.jpg


S7-nouvelle-fiat-500-electrique-une-france-edition-a-29-900-eur-634626.jpg


S7-nouvelle-fiat-500-electrique-une-france-edition-a-29-900-eur-634625.jpg


Bron: https://www.caradisiac.com/nouvelle-fiat-500-electrique-une-france-edition-a-29-900-eur-184032.htm
 
Leuke wagen en ziet er veel en veel fraaier uit dan de ID3, zeker qua afwerking heeft Fiat, zo op de foto's te zien, er veel werk van gemaakt. De prijs is hoog maar fabrikanten weten toch dat diverse landen aankoopsubsidies bieden, waarom dan gunstig in de markt zetten......... ., wordt zeker een succes.
 
Cd4Lop zei:
Leuke wagen en ziet er veel en veel fraaier uit dan de ID3, zeker qua afwerking heeft Fiat, zo op de foto's te zien, er veel werk van gemaakt.

Je hoeft niet óveral VW af te vallen. Zijn de Fiat 500 en de VW Golf ooit concurrenten van elkaar geweest de afgelopen 15 jaar? Nee, dat zijn ze niet. Dus waarom zou je de 500E dan vergelijken met de ID.3? Dat laat onverlet dat er heus het nodige is aan te merken op de ID.3, maar je moet geen appels met peren vergelijken.
 
Carfanatic zei:
Ik kan er niks Frans aan ontdekken?

Dat Franse zit in het logo op de B-stijl... Drie kleine gekleurde vlakjes. Voor de Nederlandse versie wordt het 90 graden naar links gedraaid.

500fe.png
 
Fiat heeft als outsider zomaar een heel leuke EV op de markt gebracht, overtuigend ook, mooi gemaakt, dat kan je zien al op de foto's. Dat VW veel reacties oproept hebben ze aan zichzelf te wijten, en ook mijn keuze om de vergelijking te maken. PSA/FCA presenteert en levert zonder idiote bombarie een hele reeks EV's daar waar de eerste ID nog moet verschijnen. De E500 en de nieuwe EV op basis van de C4, opereren in de prijsklasse van de ID serie....., waarom kan je daar niet mee vergelijken? Begrijp best dat VAG de ID serie als standaard wil zien net zoals veel media maar vooralsnog is de marketingintroductie van de serie alvast volledig mislukt en gaat de concurrentie er vandoor met veel leuker aanbod.
 
Leuk filmpje als je van pratende hoofden houdt, verder niks van de auto gezien
 
Terug
Bovenaan