Autonieuws

Het is begonnen: Mazda MX-5 en Alfa Romeo Spider

19 september 2013  |  14:10  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

We wisten al dat ze kwamen, maar toch voelt het goed het bewijs op straat te zien rondrijden: onder deze verminkte Mazda MX-5 zit de techniek van de nieuwe, die ook als Alfa Romeo Spider op de markt komt.

Het is een mule, dus over het uiterlijk van de auto is helaas nog niets te zeggen. Deze verpakking laat werkelijk niets zien van de lijnen van de nieuwe roadsters, maar uit het knip- en plakwerk kunnen we in ieder geval afleiden dat men ermee bezig is, en dat is op zich al heel goed nieuws.

De testrijders werden gesnapt in de Verenigde Staten. Voor de Spider is dat symbolisch: Alfa Romeo gebruikt de recent geïntroduceerde 4C om de terugkeer op de Amerikaanse markt te markeren. Naar verluidt delen de twee roadsters 40 procent van de onderdelen. Die onderdelen zijn de voor- en achteras, het motorcompartiment, het schutbord, de voorruit en de structuur daaromheen.

Gevolg is dat het uiterlijk van de auto’s nauwelijks overeen zal komen: door ze beiden van een compleet nieuwe carrosserie te voorzien kunnen de Jappanners en Italianen hun eigen stempel op de auto’s drukken. Ook de motoren worden door de merken apart aangeleverd: Mazda kiest voor 1.5 of 2.0 SkyActiv-motoren, Alfa Romeo gaat voor een compacte benzinemotor als de 1.4 MultiAir.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel (Advertorial)

Een goede start van het schooljaar maak je samen met het AutoWeek Schoolpakket!   Lees verder
Het AutoWeek Schoolpakket 2015-2016 ligt weer in de winkel
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Mazda MX-5 mule Mazda MX-5 mule Mazda MX-5 mule
Mazda MX-5 mule Mazda MX-5 mule Mazda MX-5 mule

Peilstok

De leukste open supercar van de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

25 jaar sportiviteit - De Mazda MX-5 Silver Edition Vanaf € 31.490,- Om het 25-jarig jubileum te ...

AutoWeek Dubbeltest

Mazda MX-5 Roadster Coupé/Mercedes SLK 200

Volg AutoWeek