Autonieuws

Volkswagen E-Golf is bijna klaar

19 februari 2013  |  15:43  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De laatste tijd komt er regelmatig een nieuwsbericht voorbij met daarin een nieuwe versie van de Golf. Er is er weer één: de E-Golf.

Na de GTI, Bluemotion, Variant, R en 4motion is het nu tijd voor de elektrische E-Golf. De auto komt pas eind 2013 op de markt, maar de specificaties zijn nu al bekend. De elektromotor levert 116 pk en houdt het dankzij de in de wagenbodem verstopte lithium-ionaccu’s van Siemens in theorie 175 km vol. De topsnelheid is 135 km/h. De accu’s opladen duurt zes uur, snelladen kan in drie kwartier.

De bagageruimte heeft relatief weinig te lijden onder de aandrijflijn en levert 35 liter in. Er blijft nog 345 liter over. Het gewicht ondervindt meer last: de Golf komt ten opzichte van een conventionele versie 250 kilo aan.

De elektrische Golf is van buiten te herkennen aan een anders gevormde voorbumper met bijzondere C-vormige ‘luchtinlaten’. Voor de rest is het gewoon een Golf, lekker onopvallend elektrisch rijden dus. Voor wie de genoemde 175 km niet toereikend is komt er op termijn een plug-in Golf die een elektromotor combineert met een 122 pk sterke TSI. De aandrijflijn levert naar verwachting 224 pk en wordt als eerst gepresenteerd in de Audi A3 op de autosalon van Genève.

Meer informatie over de E-Golf, maar ook over de andere nieuwe autovoeringen van Volkswagens populaire model is te vinden in Autoweek 8 die vanaf morgen in de winkels ligt.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Volkswagen e-Golf
Dubbeltest - VW Golf R Variant vs. Seat Leon ST Cupra

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

ActieAuto

Voorraadstunts Volkswagen bij Van Mossel Voorraad stunts Volkswagen Voordeel tot wel € 5.200,- op voorraad modellen! Voortreffelijk.

AutoWeek Mini-dubbeltest

Volkswagen Golf - Opel Astra

Volg AutoWeek