Autonieuws

Seat Leon verliest twee portieren

12 februari 2013  |  15:00  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Seat heeft inmiddels al laten zien hoe de vijfdeurs Leon eruit gaat zien. Hoe zijn driedeurs broertje, de SC door het leven zal gaan is natuurlijk niet echt een verrassing. Seat presenteert: de SC!

Vanochtend zagen we de nieuwste Leon-telg al even voorbij flitsen, maar nu hebben we hem dan helemaal officieel. Seat zet de SC in de markt als een sportievere variant van de Leon. Het feit dat de wielbasis met 35 mm is ingekort moet het stuurgedrag ten goede gaan komen. De Spaanse marketingheren zetten hoog in. "Dankzij de licht ingekorte wielbasis is de Leon SC het sportiefste lid van de Leon-familie. Hij voelt als een sportcoupé, maar biedt tegelijkertijd een ongekende functionaliteit," aldus Matthias Rabe, vice-president van de Research and Development-afdeling van Seat. Laat die Cupra dus maar komen!

Zijn jas wijk niet erg af van zijn grotere vijfdeurs broer. De 4,23 meter lange Spanjaard met Duitse genen ziet er meer gedrongen uit, mede door de achterruit. Die is 19 graden vlakker geplaatst ten opzichte van die van de vijfdeurs. Het interieur wijkt niet af van dat van de uitvoering met twee extra portieren. Dat betekent dat ook deze driedeurs is te voorzien van Seat Easy Connect, gekoppeld aan een 5,8-inch groot aanraakscherm.

Onder de kap vinden we dezelfde krachtbronnen als in het vijdeurs model. Dat betekent 1.2 TSI benzine motoren van 85 tot 105 pk, 1.4 TSI's van 122 of 140 pk en een 1.8 TSI met 180 paarden onder de kap. Op dieselgebied is de instapper een 1.6 TDI met 105 pk, welke 99 gram CO2 per kilometer de lucht in blaast.  Hoger op de dieselladder staan  de 2.0 TDI's met 150 pk en 184 pk. Voor de overbrenging zorgt een handgeschakelde vijf of zesbak. Wie liever lui dan moe is kan voor een zeventraps DSG-bak kiezen.

Prijzen van de ingekorte Leon zijn nog niet bekend.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Seat Leon SC Seat Leon SC Seat Leon SC
Seat Leon SC Seat Leon SC Seat Leon SC
Rij-impressie - Seat Leon ST Cupra 290

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

ActieAuto

Exclusief bij Wittebrug SEAT LEON ST STYLE CONNECT Exclusief bij Wittebrug SEAT LEON ST STYLE CONNECT van € 26.286 nu vanaf € 23.850 € ...

AutoWeek Triotest

Ford Focus Wagon - Seat Leon ST - Peugeot 308 SW

Volg AutoWeek