Autonieuws

Net geen 27 mille voor Mercedes A-Klasse

5 februari 2013  |  09:09  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Op basis van de BlueEfficiency Editions van de A 180 biedt Mercedes-Benz een goedkopere Economy-versie aan. Het prijskaartje van de instapper vermeldt 26.995 euro. Technisch stemmen de uitvoeringen overeen, waardoor de nieuwkomer in de 20 procents bijtellingscategorie valt.

De instapversies van de A-Klasse, de 180 en 180 CDI, zijn door Mercedes zowel aerodynamisch als mechanisch geoptimaliseerd teneinde ze zo bescheiden mogelijk met de kostbare brandstof om te laten gaan. Ze luisteren naar de naam BlueEfficiency Edition. Dankzij een verlaagd onderstel, aangepaste overbrengingsverhoudingen en een gewijzigd motormanagement komt het gemiddelde benzineverbruik van de A 180 BlueEfficiency Edition uit op 5,2 l/100 km, aldus Mercedes. De CO2-uitstoot blijft steken op 120 g/km. Hierdoor kan de zakelijke rijder twintig procent van de nieuwwaarde van z’n auto bij z’n inkomen optellen.

De A 180 CDI BlueEfficiency Edition neemt volgens de fabriek genoegen met 3,6 liter dieselolie per 100 kilometer en heeft een CO2-uitstoot van 92 g/km. Ook voor de dieselversie geldt daarmee een bijtellingspercentage van twintig procent. De BlueEfficiency Edition is leverbaar voor een vanafprijs van 28.995 euro.

 

Economischer

Technisch identiek is de Economy-uitvoering van de A 180 BlueEfficiency Edition. Dus ook voor dit model geldt dat de zakelijke rijder ‘m tegen twintig procent bijtelling kan rijden. Zoals de naam al aangeeft, is-ie iets economischer uitgerust dan de Editions, maar daar is de prijs dan ook naar; hij kost weliswaar twee mille minder dan het model waar hij van afstamt, maar heeft voor de kleine 27 mille die hij moet opbrengen wel zaken als een audiosysteem met USB-aansluiting, airconditioning, een multifunctioneel stuurwiel, elektrische raambediening, Attention Assist en Collision Prevention Assist aan boord.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

A 180 Mercedes-Benz A-klasse tegen BMW 1-Serie
Rij-impressie: Mercedes A-klasse

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Seat Toledo is...

ActieAuto

Privélease van Mercedes-Benz Privélease van Mercedes-Benz  Rijd de A-Klasse al voor € 365,- per maand Wilt u voor een ...

AutoWeek Triotest

Volkswagen Golf R - Mercedes A 45 AMG -Audi S3

Volg AutoWeek