Autonieuws  |  VS: Suzuki stopt, verkopen stijgen

27 december 2012  |  11:38  |  Tekst:

Opmerkelijk: Suzuki verdwijnt in de Verenigde Staten, maar in plaats van totaal inzakkende verkopen wordt de belangstelling voor het merk nu het einde in zicht is juist groter.

Meestal schrikt het verdwijnen van een merk potentiële kopers nogal af. Het is immers geen prettig vooruitzicht dat de hoeveelheid dealers en reserveonderdelen gaat dalen. Bij Suzuki in Amerika blijkt nu het omgekeerde het geval: het merk verkocht in de afgelopen periode 2.500 auto’s meer dan verwacht. In november stegen de verkopen met 22 procent. Deels is dat ook wel te wijten aan kunstmatige prikkels als een verlengde garantietermijn, maar wellicht heeft het merk toch meer liefhebbers dan het dacht. Helaas is de stijging niet genoeg om het tij te keren: dit jaar stevent het af op een verkoopaantal van 22.000 stuks in de states, terwijl dat voor 2008 jaarlijks 120.000 exemplaren waren.

Suzuki heeft in de VS de Kizashi, SX4, Grand Vitara en Equator pick-up in de prijslijst staan. Zeker de eerste twee zijn voor Amerikaanse begrippen best compact en zuinig, maar ook dat mocht niet baten. Het merk blijft wel buitenboordmotoren, motorfietsen en quads verkopen, maar voor de auto's is het einde verhaal. In Europa verandert er niets.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Suzuki Kizashi Suzuki Equator Quay Concept Suzuki SX4 sedan

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Suzuki Alto Celebration Nu inclusief voorraadvoordeel voor € 8.999,- De Alto heeft een ijzersterke ...

AutoWeek Triotest

Suzuki Celerio - Peugeot 108 - Mitsubishi Space Star

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep