Autonieuws

VS: Suzuki stopt, verkopen stijgen

27 december 2012  |  11:38  |  Tekst:
    Print     Mail

Opmerkelijk: Suzuki verdwijnt in de Verenigde Staten, maar in plaats van totaal inzakkende verkopen wordt de belangstelling voor het merk nu het einde in zicht is juist groter.

Meestal schrikt het verdwijnen van een merk potentiële kopers nogal af. Het is immers geen prettig vooruitzicht dat de hoeveelheid dealers en reserveonderdelen gaat dalen. Bij Suzuki in Amerika blijkt nu het omgekeerde het geval: het merk verkocht in de afgelopen periode 2.500 auto’s meer dan verwacht. In november stegen de verkopen met 22 procent. Deels is dat ook wel te wijten aan kunstmatige prikkels als een verlengde garantietermijn, maar wellicht heeft het merk toch meer liefhebbers dan het dacht. Helaas is de stijging niet genoeg om het tij te keren: dit jaar stevent het af op een verkoopaantal van 22.000 stuks in de states, terwijl dat voor 2008 jaarlijks 120.000 exemplaren waren.

Suzuki heeft in de VS de Kizashi, SX4, Grand Vitara en Equator pick-up in de prijslijst staan. Zeker de eerste twee zijn voor Amerikaanse begrippen best compact en zuinig, maar ook dat mocht niet baten. Het merk blijft wel buitenboordmotoren, motorfietsen en quads verkopen, maar voor de auto's is het einde verhaal. In Europa verandert er niets.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Suzuki kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Suzuki Kizashi Suzuki Equator Quay Concept Suzuki SX4 sedan
Rij-impressie - Suzuki Baleno

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Triotest

Suzuki Vitara - Dacia Duster - Renault Captur

Volg AutoWeek