Autonieuws  |  VS: Suzuki stopt, verkopen stijgen

27 december 2012  |  11:38  |  Tekst:

Opmerkelijk: Suzuki verdwijnt in de Verenigde Staten, maar in plaats van totaal inzakkende verkopen wordt de belangstelling voor het merk nu het einde in zicht is juist groter.

Meestal schrikt het verdwijnen van een merk potentiële kopers nogal af. Het is immers geen prettig vooruitzicht dat de hoeveelheid dealers en reserveonderdelen gaat dalen. Bij Suzuki in Amerika blijkt nu het omgekeerde het geval: het merk verkocht in de afgelopen periode 2.500 auto’s meer dan verwacht. In november stegen de verkopen met 22 procent. Deels is dat ook wel te wijten aan kunstmatige prikkels als een verlengde garantietermijn, maar wellicht heeft het merk toch meer liefhebbers dan het dacht. Helaas is de stijging niet genoeg om het tij te keren: dit jaar stevent het af op een verkoopaantal van 22.000 stuks in de states, terwijl dat voor 2008 jaarlijks 120.000 exemplaren waren.

Suzuki heeft in de VS de Kizashi, SX4, Grand Vitara en Equator pick-up in de prijslijst staan. Zeker de eerste twee zijn voor Amerikaanse begrippen best compact en zuinig, maar ook dat mocht niet baten. Het merk blijft wel buitenboordmotoren, motorfietsen en quads verkopen, maar voor de auto's is het einde verhaal. In Europa verandert er niets.

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Mis ‘m niet: tweede aflevering BigBoys online (Advertorial)

Edo Brunner en Roland Tameling vormen samen AutoWeek BigBoys!   Lees verder
  advertorial Big Boys
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Suzuki Kizashi Suzuki Equator Quay Concept Suzuki SX4 sedan

Peilstok

Welke concept-car zie jij graag ongewijzigd in productie gaan?

Volg AutoWeek

ActieAuto

Voordeel op Suzuki Alto en Swift Voordeel, voordeel én nog meer voordeel Suzuki geeft tijdelijk ...

AutoWeek Multitest Deel 2

Skoda Citigo - CitroŽn C1 - Renault Twingo - Hyundai i10
© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - RSS - Gebruiksvoorwaarden - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep