Autonieuws

Maserati komt met sportwagen boven Gran Turismo

3 december 2012  |  20:22  |  Tekst:
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

De ambities van Maserati kennen geen grenzen, dat is wel duidelijk door het modellenoffensief dat het Italiaanse merk de komende periode start. Maar het blijft zelfs niet bij de drie auto's die het merk eerst voorstelde, zo vernamen wij zojuist bij de introductie van de Quattroporte.

Een medewerker van Maserati vertelde ons namelijk dat zijn merk werkt aan 'een sportwagen boven de Gran Turismo'. Het gaat dus niet om een speciale editie van de coupé, maar om een potentere auto met een compleet ander bodywork, zo benadrukte de medewerker. Verdere details kon hij ons helaas niet geven.

Voor de echte aantallen gaat de auto natuurlijk niet zorgen, daarvoor zijn de drie al eerder aangekondigde auto's bestemd. De eerste is dus de Quattroporte, volgend jaar voegt Maserati daar de kleinere Ghibli sedan aan toe. Deze concurrent voor de potentere BMW's 5-serie moet het volumemodel van het Italiaanse merk worden. In 2014 maakt de Levante SUV het trio compleet.

Om de verkopen ook daadwerkelijk een impuls te geven, wil Maserati in de periode tot 2015 z'n dealernetwerk wereldwijd verdubbelen.

 

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Maserati-logo Maserati Quattroporte 2013
Rij-impressie Maserati Quattroporte

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Posterstory

Maserati Quattroporte

Volg AutoWeek