Autonieuws  |  Razendsnelle BMW op komst: M8

23 november 2012  |  18:41  |  Tekst:

Dat BMW plannen heeft voor een spirituele opvolger van de BMW M1 is al enige tijd een hardnekkig gerucht. De kans is groot dat de auto de naam M8 krijgt.

Nog altijd heeft BMW geen echt antwoord op de Audi R8 en Mercedes-Benz SLS AMG, dus wat dat betreft zou een opvolger van sportwagen M1 uit de jaren zeventig zeer welkom zijn. In 2008 presenteerde het Beierse merk om de geruchten te voeden de ‘M1 Hommage’ concept op het Villa d’Este Concours d’Elegance, maar het uiteindelijke productiemodel zal daar volgens het Engelse AutoExpress hooguit losjes op gebaseerd zijn. De M1 Hommage had duidelijke retro-elementen in het design die bij de M8 naar de achtergrond zullen verdwijnen.

Wel is duidelijk dat het gaat om een tweezitter met een middenmotor. Anders dan de plug-inhybride sportauto i8 zal de nadruk bij de M8 nog ‘ouderwets’ liggen op pure snelheid. Door het gebruik van koolstofvezel zou de auto een stuk lichter worden dan de genoemde concurrenten. In combinatie met een 4.0 V8 met rond de 600 pk zorgt de lichte bouw bovendien voor fabelachtige prestaties, men denkt aan een sprint van nul naar honderd in ongeveer drie seconden. Een negentraps automaat zorgt ervoor dat de auto altijd in het optimale toerengebied zit.

De Engelsen hebben ook al een idee over de introductiedatum van de auto. Volgens hen komt er in 2014 een concept car die een voorbode is van wat in 2016 uiteindelijk de M8 zal worden. Er worden prijzen genoemd van rond de 250.000 pond, wat zou betekenen dat de auto flink duurder wordt dan de Duitse rivalen. 
 

 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW M1 Hommage BMW M1 Hommage BMW M1 Hommage
BMW M1 Hommage BMW M1 BMW M1

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

BMW 3 SERIE LAST MINUTE EDITIONS VOORDEEL TOT € 10.000,- RIJK UITGERUST EN DIRECT UIT VOORRAAD ...

AutoWeek Youngtimer Dubbeltest

Alfa Romeo 75 3.0 V6 - BMW 320i

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep