Autonieuws

ĎBMW bouwt vanaf 2014 in Borní

27 april 2012  |  12:25  |  Tekst:
    Print     Mail

De interesse van BMW in productie bij Nedcar wordt steeds concreter. Een hoge delegatie van het Beierse merk is momenteel in Born op bezoek om te praten over de mogelijkheden.

Volgens NOS Teletekst wordt het autobedrijf VDL uit Eindhoven de eigenaar van Nedcar. Vanaf 2014 zou BMW dan auto’s gaan bouwen in Born. Het duurt volgens bronnen in Born echter nog weken voor er defintief een akkoord gesloten kan worden.
Een bron van ons in Born meldde eerder al dat er een delegatie van BMW bij Nedcar was geweest ten tijde van de stakingen in februari. Deze mensen zouden hebben gekeken in hoeverre een BMW X5 op de band van de Outlander gebouwd zou kunnen worden. In het geval van de Colt-productielijn werd gekeken of deze geschikt kon worden gemaakt voor productie van de BMW X1 en Mini Countryman.
De toekomst van Nedcar is onzeker sinds eigenaar Mitsubishi bekendmaakte dat de opvolger van de Colt niet meer in Born gebouwd zal worden. Dat betekent dat –zoals het er nu naar uitziet- vanaf eind dit jaar geen auto’s meer bij Nedcar worden gebouwd. De banen van 1.500 medewerkers zijn zodoende in gevaar.

mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

BMW X5 productie
Rij-impressie - BMW 225xe Active Tourer

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Ford Mondeo, Sierra of Taunus is de ...

ActieAuto

Privé leasen met BMW service lease PRIVÉ LEASEN MET BMW SERVICE LEASE Wilt u ook onbezorgd rijden in een nieuwe BMW voor een ...

AutoWeek Dubbeltest

BMW 340i - Mercedes-Benz C 400 4Matic

Volg AutoWeek