Skoda Citigo 1.0 60pk Greentech Sprint (2013)
Uitvoering | Citigo 1.0 60pk Greentech Sprint |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Eerste indruk
Vandaag mijn auto, Skoda Fabia 1.4mpi (50kW) elegance ingeruild voor een Skoda Citigo 1.0 mpi (44kW) sprint. Na ruim 4,5 jaar en 120.000km trouwe dienst (km-stand 185k) was het tijd voor iets nieuws. Met een beetje vergelijk en natuurlijk ook een beetje de ervaring van het merk weer uitgekomen bij Skoda. Op zich zou een nieuwe Fabia een goede vervanger zijn, maar..... goedkope kilometers en een kleine maar toch betrouwbare auto is een welkome invulling.
5-11-2013, 17km
De auto oogt betrouwbaar en degelijk. Alles is goed afgewerkt en ziet er keurig uit. De keuze om voor de sprint te kiezen was redelijk eenvoudig. Een uitvoering op basis van de uitvoering 'Ambition' met de toevoeging van een paar belangrijke punten zoals cruise control, navigatie en een comfort pakket (el. ramen, klein leder pakket en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels).
De zithouding is in het begin wel even zoeken. De stoel is in principe in alle standen verstelbaar, ook in hoogte. Helaas is het stuur alleen in hoogte verstelbaar, waardoor het wat langer duurt om de juiste zitpositie te vinden. Eenmaal gevonden kun je er goed en comfortabel in rijden.
De wegligging is prima in orde. De demping is wel wat hard afgesteld. Hierdoor zijn oneffenheden duidelijk voelbaar, maar lijden niet toch hinder of ergenis.
Over het verbruik kan ik nog niet zoveel over vertellen. Ik heb er nu een ritje op zitten van 59 km een verbruik van 5,4ltr/100km. Op zich niet verkeerd maar kan volgens mij nog wel wat beter. Ik rijd voornamelijk lange afstanden dus ik ben benieuwd wat haalbaar is.

Skoda Citigo 1.0 AUTOMAAT AIRO LM 105.000KM
- 2013

Skoda Citigo 1.0i Greentech Drive, Airco, Cruise!!!
- 2014

Skoda Citigo 1.0 Greentech Tour 5 Deurs | Org. NL | Navigatie | Airconditioning | Centrale Vergrendeling | Elektrische Ramen | Goed Onderhouden! |
- 2012