Volvo XC60 D3 R-Design (2010)

Uitvoering | XC60 D3 R-Design |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
De eerste maand
Nu ruim een maand in bezit van de XC60 2.0D3 R design en de eerste
6.500 km met veel plezier gereden.
Auto heeft onderin zeer veel koppel en je moet zelfs het gas rustig intrappen om de voor wielen niet te laten spinnen.
De Xc60 rijd erg goed. Heeft voor een suv een hele goede wegligging, dit komt mede de de R design uitvoering, die heeft namelijk wat stuggere vering en direktere besturing. Daarnaast heb ik 20"velgen die ook bijdragen tot een wat sportiever weggedrag.
Ook op hogere snelheden voelt de auto zeer stabiel aan zowel op de rechte weg als in bochten hetgeen ik in het verleden bij mijn Xc90 wel anders vond.
Tot op heden geen kraakjes of piepjes.
Het verbruik ligt zo rond de 8 / 8,5 liter per 100 km hetgeen ik niet echt zuinig vind maar in vergelijking tot de insignia die ook rond de 8 ltr/100 zat zeer acceptabel.
Ik hoop echter wel dat het verbruik nog wat gaat zakken.
De stoelen van de Volvo zitten erg goed ook op de lange weg naar Spanje kom je er niet erg vermoeid uit.
De 163pk is voor de xc60 voldoende maar wat meer zou leuk zijn.
De mogelijkheid was er natuurlijk om de 205pk te nemen maar die is er in nederland alleen met 4wd en dat vind ik niet nodig.
Dit zijn mij ervaringen tot nu toe. Positief dus.
Ik rijd er iedere dag met veel plezier in.