Opel Corsa 1.4-16V Sport (2004)

Opel Corsa 1.4-16V Sport (2004)

UitvoeringCorsa 1.4-16V Sport
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005

Sinds december 2005 ben ik in het bezit van deze auto (mijn eerste). Ik heb voor de sport uitvoering gekozen omdat de wegligging mijn inziens beter is, en de auto meer uitstraling heeft.
De 1.4 Twinport motor voelt lekker levendig, en de 90pk is een mooi vermogen voor dit type auto, alhoewel er van mij nog wel iets meer kracht in mocht zitten. Het vebruik was in de eerste weken 1 op 13.5, Maar nu heb ik en aantal keer Shell V-Power getankt en de laatste keer was het verbruik 1 op 14.5. Dus misschien heeft het geholpen, maar dat zien we de komende weken wel.
De remmen zouden van mij wel iets krachtiger mogen zijn, heb vooral met slecht weer het gevoel dat ik het rempedaal behoorlijk moet indrukken om goed te remmen. Maar dit ligt denk ik vooral aan het slechte weer.

Wat mij wel opvalt is dat de sportstoelen snel last van slijtage hebben, de opstaande rand aan de portierkant van de zitting vertoont al kleine kleurverschillen, en ik heb het gevoel dat de bekleding op dat stuk het geen 100.000km vol houdt.

Voor de rest nog geen problemen met de auto gehad, en hij bevalt heel goed.

Update 10-12-2006:
De auto heeft z’n eerste controlebeurt gehad, en er was helemaal niets mee aan de hand. De auto is een stuk minder gaan verbruiken nadat ik hem enkele maanden had, nu rij ik gemiddeld 1:15,5. Soms zelfs nog wel zuiniger, en dat gewoon met Euro 95. Ik heb nu ook een middenarmsteun ingebouwd winterbanden gemonteerd (continental); helemaal fantastisch! De stoelen zijn ook niet verder gaan slijten, en de auto ziet er nog steeds als nieuw uit (lang leve het autowassen met de hand).

September 2007:
Schakelmechaniek vervangen (schakelde soms heel moeilijk in de 1 en 2)
Spanners van distributieketting vervangen (motor maakte een tikkend geluid)

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Opel Corsa