Scirocco R tuning advies

Gepost door Ricardo 7826138 
Hallo allemaal, ik ben sinds vandaag lid geworden van deze forum. Kijk al een tijdje rond en heb besloten om een account aan te maken.

Sinds kort ben ik eigenaar van een VW Scirocco R 2.0TSI DSG.
Het is een heerlijke auto om in te rijden alleen lees ik veel horror verhalen over de TSI motoren en DSG bakken.

Ik lees veel over DSG-tuning, dat het helpt tegen slijtage van de DSG bak en het rijcomfort bevordert. Is dit waard om te doen? En welk bedrijf zouden jullie aanraden om heen te gaan. Woon zelf in de omgeving van Zwolle.

Graag zou ik de auto ook nog stage2 willen tuning. Zijn er daarna ook nog aanpassingen nodig op het blok zodat die de extra PK's ook kan verdragen zonder dat er onderdelen sneller zullen slijten?

Verder zit ik er nog aan te denken om een Armytrix uitlaat systeem met kleppen onder te plaatsen. Heeft iemand hier misschien ook ervaring met deze uitlaten?


Alvast bedankt voor de reacties big smile smiley
Meer vermogen leidt altijd tot meer slijtage of eerdere defecten. Zeker in combinatie met die DSG.
Of de DSG software tweaken helpt durf ik niet te zeggen.

Ik zou adviseren: hou je geld in je zak, geniet van de auto zoals die is. Tuning en uitlaten maken het verlies alleen maar pijnlijker als je hem straks defect moet inruilen.

Sowieso krijgt de auto bij inruil een bijsmaak als je uitlaten gaat vervangen.
Ik zou in jouw geval mijn geld investeren in de auto beter maken in plaats van alleen sneller. Die combinatie van TSI en DSG wordt door velen gezien als een tikkende tijdbom, om dat zwaarder te belasten is vragen om problemen.

Neem eens contact op met Hartog tuning in Alkmaar, zij kennen deze motor van binnen en buiten en kunnen je adviseren over wat je preventief kunt doen om de levensduur van jouw auto te verlengen én wellicht op een veilige manier het vermogen te optimaliseren. Misschien niet om de hoek maar deze auto verdient wel de beste expertise.

Veel succes!
Je hoort over een hoop problemen met motor en bak, en jij wil ze graag zwaarder gaan belasten met tuning.

Wat denk je zelf? Lijkt je dat een goed idee?

Ik zou er absoluut niet aan beginnen.
De 2.0 tsi en dsg worden genoeg getuned. Hartog is inderdaad een goede. Evenals VAG techniek of BR Performance.
JD zou ik niet doen, persoonlijk slechte ervaring mee gehad.

Maargoed, ik zou je aanraden om eerst even stock met je R te gaan rijden. Kijken of er nog kwaaltjes in zitten die eerst opgelost moeten worden, alvorens je gaat investeren in upgrades.
Ja daar heb je wel een goed punt. De auto heeft standaard al 265pk dus dat is eigenlijk ook al wel redelijk genoeg en die prijzen liegen er niet om.

Ga mezelf nog maar eens verdiepen in DSG tuning. Kijken wat de voordelen hier allemaal van zijn.

Bedankt voor de reactie
Bedankt voor de reactie.

Was al van plan om er eerst voor te zorgen dat de auto motorisch helemaal goed is voordat ik aan eventuele upgrades ga beginnen.

Zal eens gaan kijken naar de bedrijven die je hebt opgenoemt
Sorry, alleen geregistreerde gebruikers met een forumprofiel mogen berichtenplaatsen. Nog geen forumprofiel? Maak die dan hier aan.